ubr Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Cześć, ja wiem że te tanie Krossy romety Kandsy to bardzo słabe rowery i nie oczekuje od swojego hexagona 2.0 zbyt wiele i zdaję sobie sprawę, że tego nie można nazwać amortyzatorem, lecz zależy mi bardzo na tym, aby on nie skrzypiał i nie zastygł się, dlatego mam pytanie, czym i jak mogę go posmarować, tak aby go nie rozbierać, bo nie miałem nigdy do czynienia z rozbieraniem i nie chcę tyle zachodu robić na taki „amortyzator”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Jeżeli chcesz zrobić taką prowizorke to jest coś takiego jak Brunox deo. Aczkolwiek czy to ma jakikolwiek sens.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Nie ma. Brunox zawiera rozpuszczalnik, który, gdy dostanie się pod uszczelki, rozpuści smar, przyspieszając degradację amortyzatora. Jedyne, co ma sens, to odkręcić dolne golenie, wyczyścić wszystko izopropanolem lub benzyną ekstrakcyjną, a następnie posmarować uszczelki przeciwkurzowe i tuleje ślizgowe takim smarem (widelec powinien po nim działać lepiej niż po czymś w rodzaju tawotu): https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_specjalistyczny-smar-do-amortyzatorlw/1858 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 24 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca Brunox'a używa się do przecierania goleni szmatką lub papierowym ręcznikiem, a nie spryskiwania bezpośrednio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca (edytowane) Szmatka nasączona Brunoxem faktycznie jest bezpieczna dla widelca, aczkolwiek lepiej jest wycierać golenie samą szmatką, bo Brunox nie daje nic, w przeciwieństwie do porządnego nasmarowania dolnych goleni. Edytowane 24 Lipca przez Galvatron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubr Napisano 24 Lipca Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2 godziny temu, Galvatron napisał: Nie ma. Brunox zawiera rozpuszczalnik, który, gdy dostanie się pod uszczelki, rozpuści smar, przyspieszając degradację amortyzatora. Jedyne, co ma sens, to odkręcić dolne golenie, wyczyścić wszystko izopropanolem lub benzyną ekstrakcyjną, a następnie posmarować uszczelki przeciwkurzowe i tuleje ślizgowe takim smarem (widelec powinien po nim działać lepiej niż po czymś w rodzaju tawotu): https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_specjalistyczny-smar-do-amortyzatorlw/1858 Gdy tylko pojawił się pierwszy post to kupiłem tego brunoxa zamówienia nie cofnę mógłbyś mi powiedzieć teraz jak go bezpiecznie użyć aby się nie zmarnował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Czyść górne golenie i uszczelki przeciwkurzowe nasączoną nim szmatką. Nie pryskaj go bezpośrednio na golenie ani nie wciskaj pod uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi