girek Napisano 23 Lipca 2024 Napisano 23 Lipca 2024 Wolę się upewnić bo sztywne ośki to dla mnie nowość a mam wątpliwość i nie chciałbym czegoś pozrywać. Chodzi o Procalibra 6, gdzie wg. specyfikacji jest taka oś https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/koła-rowerowe/zaciski-koła-i-osie-przelotowe/tylna-oś-sztywna-z-dźwignią-bontrager-switch/p/W5290786/ Od strony lewej (nie napędowej) mam info o momencie 10 Nm - rozumiem, że to jest moment dokręcania? Natomiast z drugiej strony, od napędu, mam wejście na imbus i informację o 25 Nm oraz strzałkę w kierunku przeciwnym do zegara (w lewo). O co kaman? W którą stronę odkręca się ta ośka i o co chodzi z 25 Nm? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Lipca 2024 Mod Team Napisano 23 Lipca 2024 25 Nm to zdaje się moment dokręcenia haka, a ośkę odkręca się normalnie, czyli w lewo. 1 Cytuj
girek Napisano 25 Lipca 2024 Autor Napisano 25 Lipca 2024 Dodam tylko, że sklep potwierdził, że ośkę odkręca się normalnie i też nie wiedzą o co chodzi z oznaczeniem 25 Nm i strzałką w lewo Tak sobie pomyślałem, że może to jest info dla użytkownika, że trzeba się przyłożyć do odkręcania... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi