Olejnik Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Dzień dobry, Potrzebuję pomocy w doborze dodatkowej baterii do mojego roweru Raymon Fullray 110. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale chciałbym zwiększyć zasięg mojego roweru. Mój rower jest wyposażony w silnik Yamaha PW-ST o mocy 250 W i momencie obrotowym 70 Nm. Obecnie używam baterii Simplo o pojemności 630 Wh i napięciu 36 V. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące wyboru dodatkowej baterii. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca pewnie druga która bedzie pasowała do mocowania(długość),ale może jest jakaś redukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca To będzie ta - oryginał. Inne nie będzie pasować. Tak wygląda twoja ? https://electofun.pl/czesci/3415-bateria-do-yamaha-630wh-simplo-intube-36v.html Poniżej - nie napisano, że pasuje do PW-ST, ale wg mnie to jest to samo (ew dopytać). https://sklepebike.pl/pl/p/BATERIA-YAMAHA-Simplo-630Wh-Haibike-Winora/4205 Cena zacna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Ja mam boscha, ma olx masz chyba to samo za połowę ceny, tylko to ja bym nie kupował bez przesyłki olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca NIKBAR1, podaj link. Proste. https://m.olx.pl/d/oferta/bateria-yamaha-630wh-CID767-IDSUZP3.html Za 1999 zł. Ale ... Jaki jest stan tej baterii? (Niby nowa, ale Bez opakowania, produkcja Chiny, i podobno 6 m-cy gwarancji od sprzedającego). Trzeba sobie odpowiedzieć. Czy warto? Może być wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Dlatego ja bym szukał używanej, z olx zawsze jest ryzyko, ja kupiłem używaną (właśnie na zapas który przydał mi się może ze 2 razy), potem siadła, naprawiłem ja i działa (chyba,bo znowu lezy ). Właściwie to faktycznie trzeba Ci ten zapas koniecznie, w jakiś górach mieszkasz, na dwa dni chcesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca (edytowane) NIKBAR1, używana to takie samo ryzyko. Skąd wiadomo ile % znamionowej pojemności fabrycznej ma taka bateria ? Nie wiadomo. Gdyż nie wiadomo JAK była użytkowana i przechowywana? O elektronice i jej sprawności nie wspominając. Edytowane 24 Lipca przez leotdipl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikbar1 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Ale pewnie kasa mniejsza, jeżeli oczywiście trafisz coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi