pierotez Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Rower to Esker 3. Chciałbym szybciej pośmigać weekendowo i potrenować po asfaltach głównie. Jaki najmniejszy rozmiar opony ma sens? Ja wymyśliłem 32. 2 pytanie jaki rozmiar obręczy nabyć aby stosować takie opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca (edytowane) Ad.1 na 700x32 jeździ się bardzo dobrze, sam ostatnio używam, bo WTB Byway 44 wydawały mi się jakieś ociężałe, a większość obecnych tras to u mnie asfalt. Ad.2 Wg WTB najlepiej 19-24mm szer. wewnętrznej. (kwadrat najlepsze dopasowanie / kropka 'dopuszczalne') Edytowane 23 Lipca przez RafalxM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Mi na 32c było trochę słabo poza asfaltem - a nie był to wymagający teren tylko ewentualne przeloty twardymi duktami leśnymi, polnymi czy innymi szutrami. Jak wymieniłem na semislicki 35c było idealo - nadal dość szybko na asfalcie i znacznie lepiej poza nim. Jakby nie ta ewentualność jazdy poza asfalem, którą chciałem zachować to 32c by mogło zostać, zresztą zdarzało mi się też przejechać przez las i na slickach 28c ale nie było to komfortowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi