Kamilossss Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca Planuje kupić rower elektryczny, zainteresowały 2 modele, który wybrać ? Fischer MONTIS 7.0i czy ROCKRIDER expl 700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca Ehh, żeby ludziom się jeszcze chciało chociaż linki wkleić jak już chcą, żeby ktoś za nich odwalał całą robotę i dokonał analizy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilossss Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca https://www.fischer-ebike.pl/e-bike-montis-7-0l-630-49,3,15374,9342 https://www.decathlon.pl/p/rower-elektryczny-gorski-mtb-rockrider-e-expl-700-29/_/R-p-334408 Cena jest taka sama, znalazłem oba po 2200€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilossss Napisano 22 Lipca Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca W ROCKRIDER jest dożywotnią gwarancja na ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 22 Lipca Udostępnij Napisano 22 Lipca (edytowane) Amor sprężynowy? Tarcze nie 2x180 mm (tył jedynie 160 mm !) Silnik BROSE i 70 Nm momentu - nie znam za bardzo tej marki. Nie mam pojęcia jak to się je. Nie wydaje ci się, że dużo rower kosztuje jak na taki osprzęt? To tylko moja opinia. Druga propozycja z Decathlon "na papierze" jest lepsza. Na papierze, gdyż osprzęt Nie od Shimano niewiele mi mówi. Edytowane 22 Lipca przez leotdipl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilossss Napisano 23 Lipca Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca No w Fischer amor jest sprężynowy, w Rockrider jest powietrze. poczytałem trochę o Brose, nie jest zła marka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Żaden. Ja bym brał Ecobike RX500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Zdecydowanie Ecobike RX500 - póki jest. Jednak rozmiar akt. ograniczono do 21". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Ten 'Ananda' w RX500 to przeciętny silnik bez czujnika siły nacisku, warto mieć to na uwadze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Skoro M81 ma czyjnik siły to jakim cudem M100 go nie ma? Trochę by było dziwne w napędzie centralnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcina Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca Skąd informacja, że ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilossss Napisano 23 Lipca Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca Takim RX500 nie można po DE jeździć (aktualnie tu mieszkam), raczej do 25 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leotdipl Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca To kup MAULER od Ecobike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca 6 godzin temu, marcina napisał: Skąd informacja, że ma? Ze strony producenta ecobike w innym modelu który ma właśnie wersję m81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeStorm Napisano 23 Lipca Udostępnij Napisano 23 Lipca 6 godzin temu, Kamilossss napisał: Takim RX500 nie można po DE jeździć (aktualnie tu mieszkam), raczej do 25 km/h Jak ma być w limicie i nie jest to full do latania w ciężkim terenie tylko do miasta i na wędrówki to brał bym jak najlżejszy. Kloce po 25kg i więcej powyżej odcinki 25km/h będą ciężkimi klocami. Wiem bo latałem tak elektrykiem z blokadą 25km/h nieraz i pod 40km/h na prostej a bywało i 45km/h. Tak naprawdę byłem nieraz bardziej zmęczony niż po zwykłym rowerze bo zawsze grubo nim cisnąłem psując przy okazji wszystko co związane z napędem. Nie był to rower przystosowany do ostrej sportowej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilossss Napisano 27 Lipca Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca Chyba że Cube Reaction Hybrid SL625 z przebiegiem 1500 km za 1700€ znalazłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi