DariaDaria Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Czy kaseta 11-36 będzie pasować do korby 44-.. ? Koła 26cali, mtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca W sensie przełożeń to uzyskasz zakres taki mało górski, na płaskie drogi raczej, do miasta. Pasowanie korby do kasety to bardziej złożona kwestia. Ile tarcz ma ta kaseta? Czy to korba z tarczą narrow-wide i do jakiego łańcucha, jaką masz przerzutkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DariaDaria Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca Przerzutka tylnia Shimano deore, kaseta 9 rzędów. Rower cube analog. Ok 15letni. Korba alivio. Chyba oryginalnie była kaseta 11-32.. Potem była zmieniana zużyta, nie wiem na jaką. A ostatnio z tydzień temu w serwisie zmienili mi kasetę i łańcuch bo znowu zużyte i.. kolega mówi "ale Ty miałaś większą kasetę" i gorzej mi Się teraz podjeżdża pod górkę.. muszę mocniej w pedały dusić a wcześniej lekko sobie kręciłam;) I chce zmienić na większą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca (edytowane) Aaaa, czyli korba ma więcej niż jedną tarczę. Kluczowe są możliwości przerzutki. Każdy model ma maksymalną wielkość kasety i maksymalną pojemność (czyli sumę zakresów korby i kasety np. 44-22+36-11=47). Jeśli to dziewięciobiegowa deore RD-M591 to maksymalna kaseta to 34 a pojemność 45. Możesz więc dodać dwa ząbki większą. Ale może masz inną przerzutkę. Dasz radę zdjęcie? Sprawdziłem w katalogu. W Analogu z 2009 była M531 i też 34 zęby maks, ale według katalogu fabryka dawała 32 zęby (przerzutka działa dla kaset 28 do 34). Więc źle nie jest, a może tylko być ciut łatwiej. Edytowane 20 Lipca przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DariaDaria Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca O Wow.. dzięki wielkie za tak dokładną odpowiedź przerzutki nigdy nie zmienialam. Jutro zejde do piwnicy i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi