kermu Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca Hej Na znanym portalu aukcyjnym, za dokładnie tutaj https://allegro.pl/oferta/opona-rowerowa-schwalbe-smart-sam-k-guard-27-5x2-10-54-584-mtb-15796152120 kupiłem opony Schwalbe Smart SAM 27,5 x 2,10 Nie wyglądają one jednak na oryginały. Odchodzi nawet folia z napisami z boku. Dla porównania załączyłem też dwa zdjęcia wydaje mi się na 100% oryginalnej opony zamontowanej na obręczy. Co o tym sądzicie ? Czy ktoś może dysponuje adresem e-mail do suportu formy SCHWALBE ? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca (edytowane) O, Smart Sam ma nowy bieżnik. Myślę, że podróby by były raczej na starym wzorze bieżnika niż na najnowszym. Słabe oznaczenia mogą świadczyć o tym, że to wersja oem dla jakiegoś producenta może? Edytowane 19 Lipca przez cervandes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermu Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca Może producent zmienił bieżnik ale nie wierzę że tak tandetnie oznaczył logo opony, odklejającą się nalepką. Druga sprawa to "K-guard" (wkładka antyprzebiciowa) nie wystepuje w tym wykonaniu, tj 27,5 x 2,10 jak to sugeruje napis na tandetnej naklejce. Być może "pirates" wykorzystali okazję i "prawie shwalbe" zjeżdza gdzieś z fabryki obok w CN gdzie odlewają oryginały ... Dlatego szukam kontaktu do suportu, najlepiej bezpośrednio w DE gdzie mogli by mi potwierdzić czy to co kupiłem to oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca A to jest na pewno naklejka, a nie przezroczysta folia pod którą jest napis? Opony Panaracer zawsze miałem z takimi foliami, które zrywałem przy zakładaniu opony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermu Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca Nie chciałem tego sprawdzać na razie i próbować odklejać, bo zakładam że prawdopodobnie będę odsyłał te opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca To nie jest "naklejka", tylko w taki sposób nanosi się napis na oponę. Nie jestem oewny czy uda się oderwać, czy może to błąd podczas produkcji. Wydaje mi się że to drugie i po prostu napis nie jeat poprawnie zwulkanizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Mam opony Schwalbe w nowym rowerze i również napis jest wykonany z taką folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermu Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca Jaki masz rozmiar tych opon ? Czy mógłbyś zamieścić zdjęcia opon z napisami lub wysłać mi na priv ? Pozdraiwam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Schwalbe Black Jack 20x1.9" Poniżej zdjęcie z Internetu, u mnie wygląda to podobnie, postaram się zrobić zdjęcie i je wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermu Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca (edytowane) Jeśli te opony są oryginalne, również z Waszych zdjęć to z przykrością muszę stwierdzić że SCHWALBE pojechało w dół z jakością Nie mogę wręcz uwierzyć że w procesie technologicznym takiej firmie nie udaje się wpasować napisu w wytłoczenia. Według mnie to może też być podróbka. Wysłałbym to zdjęcie do suportu, niech się wypowie. Edytowane 20 Lipca przez kermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Nie wiem kiedy Schwalbe miało coś wspólnego z jakością, natomiast od mniej więcej 2020 pojawia się bardzo dużo kiepskich recenzji ich opon. Dwa lata temu zamówiłem szosowe PRO One, czyli chyba najwyższy model szosowy pod dętkę. Ciężko mi było uwierzyć, jak badziewnie były wykonane. Odesłałem je do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Patrząc na proces produkcyjny, wygląda na to, że najpierw przyklejana jest naklejka, a trwałe wytłoczenie napisów następuje w formie, podczas wulkanizacji. Jeśli pracownik włoży oponę do formy niedokładnie, to nadruk nie pokryje się w wytłoczeniem (jak w tym Black Jack'u). Możliwe, że takie opony, które nie przeszły pozytywnej kontroli jakości, są potem sprzedawane taniej (oficjalnie, jako towar drugiej kategorii, z wadami kosmetycznymi, nie mającymi wpływu na bezpieczeństwo, lub nieoficjalnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Ciekawy temat. Informujcie chłopcy co tam się dzieje, bo żem jest niezwykle zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Lipca Udostępnij Napisano 21 Lipca Rower KuBikes 20s DISC, zamówiony od producenta z Niemiec w kwietniu obecnego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 21 Lipca Udostępnij Napisano 21 Lipca Widać jakość na pierwszy rzut oka 😉 Jeżeli oni tak przykładają się do naklejek, to nic dziwnego że od kilku lat mają raczej kiepską opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermu Napisano 10 Września Autor Udostępnij Napisano 10 Września (edytowane) W dniu 20.07.2024 o 17:05, cervandes napisał: Ciekawy temat. Informujcie chłopcy co tam się dzieje, bo żem jest niezwykle zainteresowany. Odpowiedź z suportu firmy Schwalbe: From: Kontaktformular <Kontaktformular@schwalbe.com> Subject: AW: Technical question - verification of product originality##7 Date: Tue, 30 Jul 2024 13:21:15 +0000 Dear Mr. , Thank you for your enquiry and your interest in our products. These are definitely 2 quality levels: The simpler quality are Active-Line tyres, which are produced at the request of bicycle manufacturers. These are relatively inexpensive and simple in quality. The better quality is the performance tyre, which is produced for the aftermarket and is also of higher quality. We hope that we have been able to help you with this information and wish you a good ride. For future technical enquiries or complaints, please use our contact form on the homepage of the website to send us all relevant details & pictures of the trap and to agree to the privacy policy for the processing of your address data: https://www.schwalbe.com/en/kontakt/ Kind regards suport Center | Internal Sales Edytowane 10 Września przez kermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września Czyli to jest nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo! I nikt nie ma prawa się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi