ayf89261 Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Witam, kilkanaście tygodni testuje nowy sprzęt i nie mogę znaleźć komfortowej pozycji. Używam rękawiczek. Siodełko próbowałem ustawiać w różnych konfiguracjach do przodu do tyłu itp. Wysokość siodełka ustawiłem Metoda LeMonda i też dużo to nie pomogło. Mój problem jest taki że po tych kilkunastu kilometrach boli mnie kark i czuje dyskomfort na łokciach. Co do łokci nie wiem czy po prostu moja pozycja może jest jakaś dziwna i nie mogę ich za bardzo uginać ? Myślałem że może ta rama jest po prostu za duża ? mam 190 cm 104kg wagi i długość nogi wewnątrz 92cm ramę 21. Specyfikacja roweru na samym dole. Jestem za duży za ciężki ? Siodełko zmieniłem na szersze i jest lepiej. Kupiłem adapter do rury i podniosłem kierownicę o 70mm. Myślałem że to pomoże. Kierownica wyżej o kilkanaście cm i nadal nic. Teraz czuje że więcej masy jest na siodle a nadal bolą mnie łokcie i kark. Czy może regulowany mostek będzie lepszy czy nic to nie da ? Ciśnienie w oponach 2,8 bara. Teraz robiłem trasy bardziej dystansowe i spokojne bez wjazdu do lasu itp. Nie wiem dochodzę że powinienem wziąć ramę 19 cali albo jestem za mało gibki albo nie umiem ustawić tej pozycji. Oglądałem różne filmiki i nadal nie mogę sobie z tym poradzić. Cytat Tutaj dokładna specyfickacja - KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Wrzuć jakiś film lub zdjęcia z pedałowaniania. 19stka na pewno nie. Już ten 21 jest maława, reach ma taki jak ja przy 175cm wzrostu i rozmiarze ramy M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayf89261 Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca Wysłałem wiadomość prywatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi