ml0dyg77 Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Potrzebuje pomocy w wymianie napędu mianowicie obecnie mam napęd 2x9, z tyłu mam przerzutkę marvo lt microshift, która jest przystosowana do napędów 2x9 i 3x9 a z przodu shimano altus chciałbym wymienić z systemu 2x9 na jakikolwiek inny napęd który ma 1 zębatke z przodu. I nie wiem czy odkręcenie tej mniejszej zębatki i zostawienie 1 tej większej rozwiąże sprawe czy trzeba będzie odkręcić obydwie zębatki i kupić nową. Reasumując musze kupić nowe komponenty czy tylko odkręcić mniejszą zębatke? Z góry dziękuje za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca (edytowane) Musisz mieć zębatkę Narrow Wide - inaczej łańcuch będzie spadał, chyba że zostawiasz przednią przerzutkę. W celu zachowania odpowiedniej linii łańcucha wymiany może wymagać suport na krótszy. Edytowane 18 Lipca przez afly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml0dyg77 Napisano 18 Lipca Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca A do tej zębatki potrzebuje nowych korb? Aktualnie mam shimano fc mt101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca Ta korba nie ma możliwość wymiany zębatek, więc potrzebujesz nowej korby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi