NowaPrzygoda Napisano 17 Lipca Udostępnij Napisano 17 Lipca Hej, jestem w rozterce i bardzo proszę o poradę bardziej rozeznanych. Otóż poszukując uniwersalnego i w miarę wygodnego MTB (m.in. z uwagi na problem z nadgarstkiem) kupiłem Scott Aspect 920 w rozmiarze L. Generalnie jest okay, jednak zauważyłem, że zsiadając z siodełka i stając w rozkroku dotykam kroczem ramy, bez dyskomfortu ale jednak też bez luzu. Byłem przymierzyć M, też w sumie wygodny i z luzem w przekroku, ale z drugiej strony już przy skręcaniu kolano jest znacznie bliżej kierownicy, co wydaje się być mało praktyczne. Czy mógłby ktoś rzucić okiem na ten rower, rozmiary, geometrię i doradzić? Na którym, większym czy mniejszym pozycja będzie bardziej wygodna, nadgarstki będą mniej obciążone? Mam 181cm, ale wychodzi na to, że trochę krótsze nogi...Z góry dziękuję za Twój czas https://www.scott-sports.com/.../scott-aspect-920-bike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 17 Lipca Udostępnij Napisano 17 Lipca Tylko czemu link jest do Facebooka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowaPrzygoda Napisano 17 Lipca Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca Przepraszam, podsyłam prawidłowy: https://www.scott-sports.com/pl/pl/product/scott-aspect-920-bike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca (edytowane) Ogólnie ten rower ma strasznie wysoki przekrok, więc jak masz krótsze nogi to może warto szukać modelu o innej geometrii. Rozmiar S ma większy przekrok o mojej L ;0 Edytowane 18 Lipca przez NerfMe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lipca Niby na przykładzie innego modelu, bo Scale '22 : mam 180 cm, i miałem upatrzony rozmiar M, ale z ciekawości przymierzyłem się do L, i też minimalnie czułem górną rurę - gdybym jeździł tak po bułki, to jeszcze pół biedy, ale preferuję teren, a tam byłaby to pomyłka, którą do tej pory pewnie nie raz bym odczuł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NowaPrzygoda Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca W dniu 18.07.2024 o 17:40, NerfMe napisał: Ogólnie ten rower ma strasznie wysoki przekrok, więc jak masz krótsze nogi to może warto szukać modelu o innej geometrii. Rozmiar S ma większy przekrok o mojej L ;0 Tylko, że właśnie dzięki tej geometrii pozycja jest również nieco wygodniejsza niż w innych MTB, prawda? Przymierzając wiele modeli, na Aspect było mi najwygodniej, najmniej bolały nadgarstki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi