NowaPrzygoda Napisano 17 Lipca 2024 Napisano 17 Lipca 2024 Hej, jestem w rozterce i bardzo proszę o poradę bardziej rozeznanych. Otóż poszukując uniwersalnego i w miarę wygodnego MTB (m.in. z uwagi na problem z nadgarstkiem) kupiłem Scott Aspect 920 w rozmiarze L. Generalnie jest okay, jednak zauważyłem, że zsiadając z siodełka i stając w rozkroku dotykam kroczem ramy, bez dyskomfortu ale jednak też bez luzu. Byłem przymierzyć M, też w sumie wygodny i z luzem w przekroku, ale z drugiej strony już przy skręcaniu kolano jest znacznie bliżej kierownicy, co wydaje się być mało praktyczne. Czy mógłby ktoś rzucić okiem na ten rower, rozmiary, geometrię i doradzić? Na którym, większym czy mniejszym pozycja będzie bardziej wygodna, nadgarstki będą mniej obciążone? Mam 181cm, ale wychodzi na to, że trochę krótsze nogi...Z góry dziękuję za Twój czas https://www.scott-sports.com/.../scott-aspect-920-bike Cytuj
NowaPrzygoda Napisano 17 Lipca 2024 Autor Napisano 17 Lipca 2024 Przepraszam, podsyłam prawidłowy: https://www.scott-sports.com/pl/pl/product/scott-aspect-920-bike Cytuj
NerfMe Napisano 18 Lipca 2024 Napisano 18 Lipca 2024 (edytowane) Ogólnie ten rower ma strasznie wysoki przekrok, więc jak masz krótsze nogi to może warto szukać modelu o innej geometrii. Rozmiar S ma większy przekrok o mojej L ;0 Edytowane 18 Lipca 2024 przez NerfMe 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Lipca 2024 Mod Team Napisano 18 Lipca 2024 Niby na przykładzie innego modelu, bo Scale '22 : mam 180 cm, i miałem upatrzony rozmiar M, ale z ciekawości przymierzyłem się do L, i też minimalnie czułem górną rurę - gdybym jeździł tak po bułki, to jeszcze pół biedy, ale preferuję teren, a tam byłaby to pomyłka, którą do tej pory pewnie nie raz bym odczuł... 1 Cytuj
NowaPrzygoda Napisano 19 Lipca 2024 Autor Napisano 19 Lipca 2024 W dniu 18.07.2024 o 17:40, NerfMe napisał: Ogólnie ten rower ma strasznie wysoki przekrok, więc jak masz krótsze nogi to może warto szukać modelu o innej geometrii. Rozmiar S ma większy przekrok o mojej L ;0 Tylko, że właśnie dzięki tej geometrii pozycja jest również nieco wygodniejsza niż w innych MTB, prawda? Przymierzając wiele modeli, na Aspect było mi najwygodniej, najmniej bolały nadgarstki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi