oficjalnie Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 no no! bez takich epitetów ;P w czwartek zrobiłem moją pierwszą setkę w tym sezonie teren/asfalt 50/50 wtedy mógłbyś mnie zobaczyć w Kampinosie (jak błądzę - zgubiłem całkowicie orientację) i w Mazowieckim PK i w Centrum, i nad Mienią w okolicach Józefowa i w sumie wielu możliwych miejscach na odcinku Falenica - Sieraków. Nawet się nie spodziewałem, że aż tyle można zwiedzić przejeżdzając te 100km... Zapraszam jutro do MPK w godzinach przedpołudniowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 A o ktorej dokladnie i gdzie dokladnie, po mazowieckim nigdy jeszcze nie jezdzilem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Startuję z Falenicy. A potem... jeszcze nie wiem. Chciałbym ok 9-10 rano ruszyć na 3 godzinki. Pewnie zaliczę trasę: Lasem MPK od Falenicy przez Górę Lotnika, potem Mienia i albo lasem w stronę Falenicy albo znowu z powrotem Mienia, G.Lotnika, Falenica potem w stronę północną przez Jez. Torfy, góry Macierowskie i może na zielony szlak w okolice Starej Miłosnej (tam jest też fajna górka). Zaraz postaram się o skan mapy i będzie można przykleić fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Czyli nie planujesz jazdy tylko po lesie? Raczej taka wycieczka, ile to bedzie km, tak orientacyjnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 chciałbym jak najwięcej po lesie, no i miło będzie jak zrobi się ok. 60km czyli średnia 20km/h. Ale nie wiem do końca jak wyjdzie, bo nie mam jeszcze swojego określonego tempa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Prawde mowiac jazda po ulicach miasta nie za bardzo mnie kreci... tak ze mozemy zrobic tak ze spotkamy sie gdzies przy mazowieckim, pojezdzimy po nim, a pozniej kazdy juz pojedzie w swoja strone . oK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ok. Chociaż nie do końca się zrozumieliśmy. Ja też jestem zainteresowany jazdą tylko po terenie. Czasem po prostu nie ma innej możliwości jak przejechać 500m po asfalcie żeby kontynuować podróż po zaplanowanej wcześniej trasie. Napisz skąd będziesz jechać, to zaplanujemy spotkanie w dogodnym dla nas obu punkcie. może być na priv żeby już nie śmiecić A to okolica po której będziemy się kręcić: ech... nie wyszło... za mała fota, większych forum nie przyjmie troszkę większe jest w moim profilu, potem z tym powalczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Ale lenie...ale z was lenie, 22km po puszczy i zadnego bikera nie widzialem! az wstyd!! Dzisiaj byl maraton w Otwocku - wez to pod uwage 16.04.08.: Odswiezam temat - szykuje sie cos w ten weekend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 No właśnie? Może sobota? Kampinos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Popieram sobote. Popieram Kampinos. Ale na przewodnika sie nie zglaszam, bo to nie moje tereny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Z Tomkiem(oficjalnie) w sobote planujemy wypad do mpk badz do kamp, jeszcze dzis wieczorem podam wiecej szegolowych informacji na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 W sumie MPK mnie tez pasuje... Bardziej mnie teraz martwi prognoza pogody - zgodnie z ICM w sobote moga wystapic opady. Ale to sie jeszcze moze pozmieniac.... Szlag moze czlowieka trafic - wreszcie kiedy mam wolne pare dni, zeby moc sie wybrac na jakas dluzsza wycieczke to zaczyna psuc sie pogoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Wiec sprawa wyglada tak ze ze wzgledu na pogode ni ja ni Tomek nie wybijamy jednak na rower. Pozdro, do nastepnego cieplejszego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Jakby prognozy sie zmienily (co nie jest wcale niemozliwe) i Wasze plany ulegly tez zmianie to dajcie znac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Moje plany są dość elastyczne, a jeśli chodzi o rower, to głównie uzależnione od pogody. Prognozy są dziwne na ICM :| W jednej ma padać przez cały weekend, w drugiej zero deszczu (wtf?) Raczej odpadam z weekendowej ustawki. Najwyżej bardzo spontanicznie wsiądę na 2 koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Cześć Wybiera się ktoś w ten (tj.26-27.04) łykend do Kampinosu? Chętnie bym pośmigał chociaż przez jakiś niedługi odcinek:/ I -wiem że to nie ten dział- ale może ktoś się szykuję na wyjazd w góry od następnego tygodnia? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 My się - nareszcie - wybieramy jutro do Kampinosu . Spod Rury startujemy o 10:30. Jeśli ktoś ma ochotę się dołączyć - zapraszamy . W planie mamy niebieskie wydemki - pora rzucić gospodarskim okiem, co tam się przez zimę pozmieniało Pozdrówko po przerwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 I jak sie udala Wam przejazdzka dzisiaj? Pojawil sie ktos jeszcze? Ja troche wczoraj za bardzo "zabalowalem" i w ogole dzisiaj sobie musialem odpuscic rower.... Szkoda, bo koncowka kwietnia a jeszcze nie bylem w Kampinosie w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Udała się świetnie . Jestem bardzo zadowolona, bo - pomimo moich obaw o kondycję po 2 miesiącach prawie całkowitej rowerowej abstynencji (nie licząc kilku bardzo krótkich rundek po mieście, 0 terenu) - zupełnie nieźle mi szło . "Nieźle" to nawet za mało powiedziane - szło mi dużo lepiej, niż podczas ostatnich, jeszcze zimowych wycieczek; a na podjazdach w ogóle lepiej, niż kiedykolwiek. To pewnie zasługa nowych, lżejszych kółek - jestem bardzo ciekawa, co będę w stanie na nich zdziałać w pełni sezonu . Oprócz mnie i Rycerza w ustawce wziął udział lukkuu. Pojechaliśmy sobie niebieskie wydemki od strony podjazdowej. Generalnie: od Lasu Młocińskiego przez Leśną Dąbrowę, Kamień Ułanów Jazłowieckich, Na Miny i Szczukówek - Sejmikową Drogą - do Palmir, stąd czarnym szlakiem na północ do niebieskiego i nim - prosto na wydemki . Zjechaliśmy z nich w Wilkowskiej Górze - i polecieliśmy jeszcze awansem na Posadę Cisowe, aby tu zrobić w tył zwrot o jakieś 140* i czerwonym szlakiem ruszyć przez Roztokę (zahaczając o Zdrojową Górę) do Ćwikowej Góry i dalej zielonym do Sierakowa i czarnym wprost do Dąbrowy Leśnej, skąd przez Las Młociński do Wóycickiego i do domu . Pogoda dopisała na medal - było wakacyjnie . Kilometraż: pod drzwiami klatki w bloku - równe 134 km, z czego około 70 km terenem. Mamy kilka fotek - wstawię jutro. Pozdrówko z ukontentowaniem --- Zapowiedziane fotki: Portret z bagien - Ecia; Portret z bagien - lukkuu; Portret z bagien - Rycerz; Portret bagien; Ecia z bagien. A wszystko to na czerwonej grobelce ; Jeśli nie pająk, to... ...szmaragdowa broszka . Pasazer na gapę z palmirskich wydemek; Do jazdy, gotowi... Niebieskie wydemki - tuż przed startem; Załoga w komplecie - niebieskie wydemki c. d.; I tamże - ale w dekomplecie ; Prawie jak plaża - popasik w Roztoce; Dwoję się i troję na zjeździe ze Zdrojowej Góry Pozdrówko z puszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 27 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 A ja w sobotę szalałam z kumplem po Kampinosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A ja dzis troche pojezdzilem po Kampinosie. Doslownie troche, bo cala wycieczka wyniosla u mnie 83 km (z dojazdem i z powrotem). Nie wiem czy dzisiaj komary zrobily sobie wolne z powodu poniedzialku... ale stosunkowo malo robactwa dzisiaj bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Wczoraj też nie szarżowały - całe szczęście, bo nikt z nas nie miał Offa . Jedynie na niebieskich wydemkach zatrzęsienie, ale to taka specyfika Szczeblówca . W ogóle zauważyłam, że w Kampinosie im wyżej, tym więcej komarów - taka entomologiczna inwersja Pozdrówko na opak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktoś mi może wytłumaczyć czym/gdzie jest Rura ? Spod Rury startujemy o 10:30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Bar w rejonach Mostu Gdanskiego. Przesiaduja tam glownie rowerzysci... Dokladna lokalizacja: http://mapa.targeo.pl/Gda%C5%84ski+(Pod+Ru...0300;p%5B710%5D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Helevorn: dzięki za link - wrzuciłam go do sygnaturki, bo średnio na co drugiej stronie tego tematu pada pytanie o lokalizację Rury Pozdrówko po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.