jacekkoz Napisano 16 Marca 2008 Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ja to już nie pamiętak kiedy wybrałem się na dłuższą przejażdżkę..... (żona, dziecko, remont....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Hej wszystkim, jako że moja przeprowadzka strasznie się przeciągnęła, dopiero w kwietniu znalazłem czas na rower. W związku z tym, planuję jakiś dalszy wypad w weekend 5 lub 6 kwietnia, mam dwie wolne miejscówki w samochodzie jeżeli był by ktoś zainteresowany. Z prognozy którą znalazłem na necie, wynika że od przyszłego tyg. temp ma iść w górę, tak że będzie bardzo wiosennie! Myślę o wypadzie do 200km od warszawy, bardzo atrakcyjna wydaje mi się na taki wypad trasa Podlasie MTB Tour *Mazovia, po puszczy sobolewskiej. http://www.mazoviamtb.pl/foto/suprasl08/mapa.jpg P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 U nas jeszcze nie wiem, jak będzie z finansami i z czasem na początku kwietnia - gdyby się okazało, że damy radę, chętnie byśmy się z Rycerzem podłączyli Pozdrówko deklaratywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ok, tylko mam prośbę, daj znać najszybciej jak tylko będzie to możliwe, tak żeby ktoś inny ewentualnie mógł się zabrać. Chciał bym też dodać że nie jestem sprinterem, normalna jazda ze średnią ok. 15-20km/h w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Spoko, w razie gdyby stuprocentowi chętni znaleźli się wcześniej, niż my będziemy w stanie się zdeklarować - nie ma sprawy, najwyżej zabierzemy się następnym razem Pozdrówko bez stresu PS. Jeśli chodzi o średnie tempo terenowe, to też nie ma sprawy - my mamy bardzo podobne, w zależności od trudności terenu albo bliżej 15 km/h, albo bliżej 20 km/h. W górach nawet bywa sporo poniżej 15 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Tempo wolę z góry zaznaczyć, raz, nieświadomie wybrałem się ze sprinterami na wypad, po 25km w terenie padłem, nie miałem siły za nimi jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Nam się zdarza po terenie jechac z prędkościami przekraczajacymi 30 km/h - ale pod warunkiem, że jest płasko i bezwertepowo. A tego typu tras unikamy jak ognia . Stąd właśnie wartkie tempo: jeśli już zdarzy się płaski odcinek, trzeba go opuścić jak najszybciej . Natomiast w warunkach, jakie lubimy, średnie prędkości są takie, jak powyżej napisałam. Pozdrówko uścislające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Hej wszystkim, jako że moja przeprowadzka strasznie się przeciągnęła, dopiero w kwietniu znalazłem czas na rower. W związku z tym, planuję jakiś dalszy wypad w weekend 5 lub 6 kwietnia, mam dwie wolne miejscówki w samochodzie jeżeli był by ktoś zainteresowany. Z prognozy którą znalazłem na necie, wynika że od przyszłego tyg. temp ma iść w górę, tak że będzie bardzo wiosennie! Myślę o wypadzie do 200km od warszawy, bardzo atrakcyjna wydaje mi się na taki wypad trasa Podlasie MTB Tour *Mazovia, po puszczy sobolewskiej. http://www.mazoviamtb.pl/foto/suprasl08/mapa.jpg P. A znasz dobrze te tereny czy na czuja chcesz pojeździc? Wyjazd jednodniowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 To najciekawsze tereny do jazdy w okolicy Białegostoku. Nie warte jednak jechania tam 200 km. Chyba że mi się już poprostu znudziły. Od października mieszkam w Wawie i tęsknię mocno do tamtych okolic, bo tu nie ma gdzie jeździć za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A Kampinos to co? Fajne tereny do śmigania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Tak, muszę się w końcu tam udać. Szkoda tylko że żeby tam pojechać to na ogół trzeba poświecić cały dzień. Przed wyjazdem na studia mając wolne 1-1.5h mogłem pojeździć w naprawdę fajnych miejscach. Muszę porównać to do kampinosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A w której części Wawy mieszkasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Okolice metra Wierzbno. A jak ktoś mi napisze że mogę pojechać do lasku kabackiego to dziękuję serdecznie, ale nie. Jakoś nie ciągnie mnie do betonowych ścieżek w lesie, drogowskazów i znaków zakazu. Do lasu sie jedzie po to żeby nie być w mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 No to polcam Kampinos i MPK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No, wiesz... Nie byłeś w Kampinosie i twierdzisz, że w okolicach Wawy nie ma gdzie jeździć? Kłania się staropolskie przysłowie: nie mów hop, póki nie przeskoczysz ! Gdyby tak spróbować Puszczę Kampinoską porównać z Kabatami - no, cóż... mnie brakuje skali . Po prostu w ogóle nie ma czego porównywać... ratlerek przy dogu, krasnal przy Pudzianie, kałuża przy oceanie Pozdrówko grzmiąco-gromiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ja mysle, ze tu nie chodzi o narzekania na Kampinos ale na dosc spore odleglosci, ktore trzeba pokonywac w Warszawie, zeby moc pojezdzic w ciut ciekawszych miejscach. Godzina czy poltorej to faktycznie za malo, zeby moc wybrac sie do jakiegos lasu... Z MPK ciut latwiej... ale do Kampinosu z moich okolic to rowniez wyprawa na pol albo i caly dzien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 eee tam narzekacie... wsiadasz w metro z rowerem, jedziesz do końca, wychodzisz, kierujesz się na zachód, dojeżdżasz w okolice Izabelina i szukasz najbliższego szlaku... easy... albo druga opcja wsiadasz w PKPociąg i jedziesz w stronę sochaczewa(z każdej kolejnej stacji do KPNu jest 20-30min drogi) Dla chcącego nic trudnego... dla mnie osobiście KPN wymiata... ilość szlaków, pagórków(wydm), pomników, obiektów zabytkowych no i różnorodność tras... jedziesz 10km przez bagna żeby za chwilę zaliczyć jakiś podjazd i mieć 20km w całkiem przyzwoitym terenie więc nie marudź tylko kup sobie mapę i jeźdź(bez mapy na początku w ogóle się nie ruszaj) a jak zjeździsz juz wszystkie szlaki to zostaje jeszcze kilka razy więcej dróg pożarowych i ścieżek nieoznakowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 to zostaje jeszcze kilka razy więcej dróg pożarowych i ścieżek nieoznakowanych ... które to właśnie dopiero stanowią cały urok Kampinosu Pozdrówko z ostępu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Muszę właśnie zajechać do kampinosu i sprawdzić czy mogę mieć jeszcze resztki nadziei. Nie jest problemem że jest daleko. Chodzi mi o to że jak mam mało czasu to nie przejadę się w teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Muszę właśnie zajechać do kampinosu i sprawdzić czy mogę mieć jeszcze resztki nadziei. Nie jest problemem że jest daleko. Chodzi mi o to że jak mam mało czasu to nie przejadę się w teren. To niestety urok wielkich aglomeracji Nie wszyscy mieszkają pośrodku gór, pozostaje Ci polubienie jeżdżenia między samochodami Samo życie Szczerze mówiąc jeśli nie mam luźnych kilku godzin to nie widzę sensu jazdy do rozsądnego lasu (tzn. do MPK) bo sam dojazd to koło 20 minut a jeszcze min. ze dwie godz. na jeżdżenie po MPK:/ Pozostaje szybka jazda po mieście, zwiedzenie jakiegoś parku-tak tylko żeby się ruszyć Dobre i to Czy ktoś się wybiera w sobotę lub niedzielę do Kampinosu? Jak kolano pozwoli (dziś je wypróbuję) to bym się ruszył Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Ja w niedziele to polmaraton zaliczam..jak ktos chce to moze wpasc pokibicowac Btw mozna mieszkac kolo wawy..a nie w samej wawie. Ja mam las...po drugiej stronie ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Właśnie mieszkałem tak że miałem las po drugiej stronie ulicy, a na drugim końcu miasta, gdzie jechałem 15 min miałem już konkretny las, skąd zaczynałem porządne wycieczki za miasto. I np 2,5h po szkole, 50 km terenu i wtedy chciało się uczyć po powrocie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Niestety, jeśli ktoś nie ma upodobania do jazdy po asfalcie, a nie mieszka pod ścianą lasu - problem jest ... Co do naszego weekendu: sobota odpada na 100%, a niedziela... 50/50% . Na szczęście sezon się dopiero zaczyna - więc gdyby się jednak znów nie udało, liczę, że zdążymy sobie jeszcze zrekompensować (z nawiazką ) te obecne naprężenia czasowe Pozdrówko zaganiane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 hello! Bede w Kampinosie ok 13, wybiera sie ktos? Jak by cus, to smsik na 790441688. see you off road! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzyniermamon Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dzisiaj drugi raz jeździłem po PK, jest super, amplituda lata jak szalona! Bardzo fajny park, bardzo ale to bardzo dużo tras typu SingleTrack. Podjazd, zjazd, podjazd, zjazd,.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.