Helevorn Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 O ile cos mi planow nie pokrzyzuje to i ja dolacze jutro do tej coraz wiekszej wyprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 W Wólce ma czekać na nas iras, będzie też rymo - czyli faktycznie, dużo nas będzie ! Podsumujmy: - Ecia + Rycerz; - iras; - rymo; - weekend_warrior; - miodekk; - Kaltoman; - Helevorn Z okazji faktu, że się trochę przeziębiłam i mogę mieć problemy z wczesnym wstaniem, proponuję ustawkę tak, jak ostatnio: między 9.30 a 10.00; innymi słowy, start spod Rury o 10.00. Skoro ostatnio wszystko wyszło, jak trzeba, to i teraz powinniśmy się wyrobić z pętelką - tym bardziej, że już nie będziemy słuchać innych śpiewów oprócz ptasiego koncertu, a to można w trakcie jazdy Pozdrówko precyzujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oti Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 To ja się dopisuje do tego tłumu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Maja 2007 Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 No i prawidłowo ! Uaktualniona lista tłumowiczów : - Ecia + Rycerz; - iras; - rymo; - weekend_warrior; - miodekk; - Kaltoman; - Helevorn; - Oti Liczebność bliska ustawkowego rekordu ... może ktoś jeszcze ? Pozdrówko zachęcające ... PS. Ponieważ po drodze sklepów akurat będzie jak na lekarstwo, polecam wałóweczkę pod klapę ... a już na pewno jakiś specyfik na komary - w przeciwnym razie to my staniemy się daniem . Wodopoje będą, ponieważ tu i ówdzie mijamy domostwa zamieszkane przez uprzejmych gospodarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miodekk Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Niestety nie mogłem się dzisiaj przyłączyć . Po 9, akurat wtedy, gdy należało by wyjechać, musiałem wyjść po babcię, która z ciężką torbą przyjechała do stolicy. A poinformowano mnie o tym godzinę wcześniej... Strasznie mi szkoda, liczę na to, że następnym razem uda mi sie z Wami wybrać. Mam nadzieję, że macie udaną wycieczkę, chętnie przeczytam jakąś minirelację Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMAG Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Jakbym był w Wawie to też bym się rano zjawił, a tak było szukanie o 14.00 po omacku tego słynnego Kampinosa. Przejechałem jakieś boiska, parki i nigdzie nie było jakiegoś dużego skupiska leśnego. Zawróciłem w miejscowości Laski. Teraz widzę, że popełniłem wielki błąd w miejscu graniczącym z moim celem Są jakieś codzienne spotkania? Czy tylko w weekendy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 120 km na liczniku, sloneczko pieknie prazylo, w zyciu nie widzialem tylu komarow w ciagu dnia, 3-4 l wody wypite, tempo jak zawsze sluszne To na razie tyle - bo w tej chwili czuje sie bardziej wycienczony niz gdy jechalem na rowerze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Na początek: weekend_warrior: wielkie przeprosiny za zgubienie cię na trasie ... Niestety, jakoś pod Rurą nie wpadliśmy na pomysł, żeby wymienić się telefonami... próbowaliśmy chwilę czekać, ale bez rezultatu ...następnym razem się poprawimy. Poza tym zgrzytem na samym początku wycieczki (jeszcze w Warszawie), wycieczkę zaliczam do zdecydowanie udanych . Plan w 100% wykonany: wydemki wyeksplorowane na odcinku Dąbrówka - Posada Cisowe. Się zmęczyliśmy . Początek wycieczki identyczny, jak 2 tygodnie temu: z Wólki czarnym do Kamienia Ułanów, dalej żółtym Na Miny i zielonym na Szczukówek, stąd czerwonym do Palmir i czarnym do niebieskiego, a niebieskim... do wydemek . Wydmy za Wilkowską Górą mało uczęszczane, to widać - śieżka niewyraźna, zarośnięta, momentami ją gubiliśmy, momentami ona gubiła nas . W eksploracji wydemek udział brali Ecia, Rycerz, Oti i początkowo kolega browar z sąsiedniego forum warszawskiego ; od Wilkowskiej Góry już tylko Ecia, Rycerz i Oti. Z kolei rymo, Helevorn i Kaltoman zrezygnowali z wydemkowych atrakcji na rzecz szosy, a potem niebieskiego szlaku. Cała drużyna spotkała się u zbiegu tegoż szlaku z czerwonym; którym to czerwonym - jako że było już blisko i z górki - pomknęliśmy żwawo z powrotem. Końcówka wycieczki identyczna, jak początek: od Szczukówka przeskok na szlak zielony, potem na żółty i wreszcie czarnym do Wólki . Ogółem po lesie - odjąwszy wszystkie asfalty - wyszło niecałe 80 km (wg moich rachunków, 78; chyba, żeby dodać jeszcze około kilometra po Bielańskim, to wtedy 79); całkowity dystans to u nas z Rycerzem 141 km. Upał był zacny. Okrutnie się spiekłam . Fotki wstawię prawdopodobnie jutro. Oczywiście próżno oczekiwać jakichkolwiek fotek z akcji Pozdrówko opalone --- 21.05.07.: No, to zapowiedziane fotki: Już za chwileczkę, już za momencik... Zbiórka pod Rurą, jeszcze nie wszyscy gotowi, ale zaraz będzie można zaczynać ; Pierwszy postój - brygada w Palmirach, od lewej: Helevorn, rymo, Kaltoman, browar (z forum warszawskiego), Ecia i Oti; za obiektywem Rycerz ; Na czarnym szlaku trochę zabalowaliśmy ; Prawie jak podium ; W Wilkowskiej Górze z kolei zapolowaliśmy . Pierwszy etap niebieskich wydemek za nami - ekipa w komplecie (dzięki uprzejmości napotkanego po drodze sympatycznego rowerzysty); Już i drugi etap za nami - zasłużony posiłek w Roztoce. Tu nastąpił podział ekipy: browar, Helevorn i Kaltoman odbili szosą na Leszno, reszta - lasem na Wólkę; Solarium w Palmirach ; Portret zmęczonego człowieka - autoportret zmęczonego Rycerza w Palmirach; No i finisz! Podsumowanie wycieczki pod Rurą Jak widać, była to wycieczka o profilu stricte piknikowym Pozdrówko konkludujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Musze zmienic gumki bo nastepnym razem popelnie sepuku xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weekend_warrior Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Na początek:weekend_warrior: wielkie przeprosiny za zgubienie cię na trasie Drobiazg, nic strasznego się nie stało. Liczyłem się z tym, że nie dotrzymam kroku szczegółnie po tak energicznym zrywie, poza tym po mieście jeżdżę niezbyt sprytnie, żeby nie powiedzieć jak oferma. Jedno lub dwa skrzyżowania i zostaję w tyle. Nie wiem jak wyglądało to słuszne tempo w Kampinosie, ale mam przeczucie, że byłoby tak samo. Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Przy następnej okazji wymienimy się telefonami, a przed startem dokładnie obejrzymy mapę - w tym również dojazd do Wólki, w Wólce zawsze się zbieramy, gdyby stawka na szosie się rozciągnęła . Pozdrówko jeszcze raz przeprośne PS. Witamy kolegę browara na naszym gościnnym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 szoda że nie mogłem się z wami wybrać, mam nadzieję że nastepnym razem będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oti Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Kto chce kupić trochę komarów? Znam tanie źródło Fajnie było, poproszę powtórkę za tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Irek: i my mamy nadzieję - powiem wręcz: trzymamy za słowo . Powtórka za tydzień obowiązkowo Pozdrówko bez dwóch zdań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukkuu Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Nie no ja tez chce w niedziele na rower Tylko kto chce pojsc za mnie na egzamin w poniedzialek moze Eliza ?? :021: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 22 Maja 2007 Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Nie, ja też chcę w niedzielę na rower ! Spoko, wyrobimy się przed egzaminem :lol: - a szarym komórkom wietrzenie się przyda ... Pozdrówko namawiające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oti Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Robimy coś jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 A no właśnie - robimy, tylko jeszcze nie wiem, co i w którym lesie ! Ale na pewno start będzie o podobnej porze, co ostatnio, albo spod Rury, albo z Zielonki (z przystanku). Zdecydujemy się po konsultacji z mapą, po obiedzie Pozdrówko zapowiadające (się dobrze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oti Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 (Osobiscie preferuje z pod Rury) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMAG Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Jaki przystanek: Zielonki czy Zielonki-Wieś? Gdzie mogę go znaleźć na mapie w necie? Jak tam dojechać z Targówka lub z pod Rury i ile mi to zajmie? Następne pytania Jak najkrócej/najszybciej dojechać z pod Rury do Kampinosa? Czy jest inna szybsza droga do Parku z północnego Targówka (Bródno)? Uff może jeszcze coś mi się nasunie jak, ktoś mi raczy odpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Po konsultacji z mapami doszliśmy do następujących wniosków: w Kampinosie wszystko, co najciekawsze, zostało ostatnimi czasy wyeksplorowane; wypadałoby trochę o tych terenach zapomnieć . Za to trasy na północ od Zielonki: Puszcza Słupecka, Lasy Nieporęckie, Legionowskie i Chotomowskie pozostają dla nas jeszcze dziewicze - a przy okazji zahaczylibyśmy o bezpośrednie sąsiedztwo Nieporętu, więc można by się ochłodzić co nieco ... Można zatem zrobić tak: albo kółeczko tylko po tych lasach (układ szlaków pozwala na taką pętelkę prawie bez deptania po własnych śladach), albo rajd nimi w jedną stronę do Nowego Dworu - tu przeskok przez most i powrót dobrze nam znanymi szlakami przez Kampinos. W pierwszym przypadku kilometraż (sądząc po mapie) wychodzi mniejszy, niż ostatnimi czasy - będzie czas na wyżęcie hektolitrów potu z koszulek i kaskowych gąbek oraz na gubienie się w wioskach, przez które wiedzie trasa pomiędzy lasami (nie wiadomo, jak tam wygląda sytuacja z oznaczeniami szlaków) . W drugim - można dowolnie wydłużyć Kampinosem, gdyby nam się chciało... ale to znowu byłaby powtórka z rozrywki. My optujemy za 1. wersją. Wszystko wskazuje na to, że będzie lajtowo, ale przynajmniej coś nowego ... Tak czy owak, zbiórka byłaby na przystanku w Zielonce (sorry, Oti ) - ale za to, z racji długiego już dnia, o 10.00. Chyba, że chcemy o 9.30? Kto nie wie, jak dojechać do przystanku w Zielonce - prosimy o info na GG lub PW, poprowadzimy. Droga dojazdowa nie jest skomplikowana (wręcz przeciwnie). Ewentualnie: może ktoś ma jakiś alternatywny pomysł :question: Warunek: jak najmniej asfaltu i raczej nie Kampinos (chyba, że ktoś ma w zanadrzu jakieś trasy, które nie są jeszcze przez nas wyeksploatowane ). Preferujemy ciekawy, pofałdowany teren - i chyba nie muszę dodawać, że im mniej piachu, tym lepiej Pozdrówko nowatorskie PS. PUMAG: chodzi o przystanek w Zielonce przy Osiedlu Wolności, w kierunku Warszawy. Z Targówka musisz dotrzeć do Radzymińskiej i Radzymińską w kierunku Marek ciągle prosto, aż za M1, dopóki nie zobaczysz zielonej tabliczki: Białystok prosto, Zielonka w prawo. Zgodnie z tabliczką w prawo (w ul. Fabryczną, która później przejdzie w Marecką) - i tą ulicą znów ciągle prosto, za rondo (na rondzie też prosto, z tego ronda masz już niecałe 4 km do przystanku), aż do kolejnego ronda, tym razem małego, gdzie po prawej masz kościół (przed chwilą go minąłeś), a po lewej Zajazd U Pietrzaków. Na tym rondzie w lewo, w ul. Lipową, mijasz po prawej Urząd Miasta i prosto - a raczej łukiem, tak, jak ulica prowadzi, dojeżdżasz do samego przystanku (po lewej). To będzie pierwsza budka przystankowa (żółto-zielona), którą zobaczysz po przejechaniu tego małego ronda. Mam nadzieję, że wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Ja niestety nie bardzo moge...ale pomoge wszystkim swoimi zdolnosciami w dobrym opisywaniu jak dojechac na punkt zboru. No wiecie...w zielonce..na przystanku...prawda ze wszystko jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMAG Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Heh dzięki, użyłem konkurencyjnej satelity Wszystko jasne, teraz się zastanawiam o której mam wstać, ale to już mój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Maja 2007 Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Dla ułatwienie : spod Rury do przystanku jest 16 km. Pozdrówko precyzujące PS. Apdejcik: ostatecznie o 10.00 na przystanku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 27 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 I gdzie byliści? Jak było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.