Shadowcat Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Wpadne, pośmieje się z Was z Lookasem, odprowadze do DL i będe musiał wracać bo jednak na parę wykładów trzeba będzie do szkoły trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 I co tylko, a moze az we czwórke bedziem zwijać asfalt ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Jeszcze dwie osoby spoza foruma się wybierają . Pozdrówko uspokajające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 No ok to do zobaczyska o 9:00 pod rura :] Obym wstał, obym wstał, obym wstał, obym wstał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Lookas, to może ja na Ciebie poczekam pod domem, co? W końcu będziesz jechał moją trasą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mono Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Chyba i ja sie rusze na kacu Licze ze bedziecie czekac jakies 20 minut wiecej bo nie wiem czy dam rade byc punkt 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 No i nawaliłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Następnym razem podjedziemy po ciebie . Pogoda dziś była wręcz wymarzona . A niebieski szlak północny? Powiem tyle: w 1/3 rekreacyjny, w 1/3 GENIALNY i w 1/3 TRAGICZNY Pierwsza część biegnie głównie asfalcikiem i drogami gruntowymi. Fajne widoczki mazowieckich wiosek. Na tę drugą część na pewno się jeszcze nieraz wybiorę . Najwyższe wydmy w Kampinosie (przynajmniej spośród tych, po których poprowadzono szlaki) są właśnie tam :030: - a szlak biegnie grzbietem, zjazdy, podjazdy, zjazdy, podjazdy... i to na maxa. Jest kilka(naście?) niezłych okazji, żeby zwalić się ze skarpy; jak również zarobić zwisającą gałęzią w twarz (jedną taką, naderwaną, usuwaliśmy dobrych dobrych kilka minut po tym, jak omal nie stoczyłam się przez nią w przepaść; a i tak zarobiłam swoje w pysk ). Rycerza omal nie udusiła kolejna. O pokiereszowanych nogach i rękach nie warto już nawet wspominać . Gdyby tak jeszcze tego piasku nieco mniej :glare: ... ale i tak nie można narzekać, jak na podwraszawskie warunki to doprawdy coś pięknego . Trening przed wyjazdem w góry - tylko tam . Dotyczy również amatorów FR i DH - jest się w co bawić . Natomiast część ostatnia (no, właściwie przedostatnia, bo jest jeszcze później ładny, spokojny kawałek)... szkoda gadać. Piach. Sypki po piasty... ale jeszcze gorszy ten drugi: stwardniały, w którym jak w gipsie zastygły ślady końskich podków. Jedzie się jak po kostce brukowej - przez kilkanaście km z prędkością 10-12 km/h ... Umęczyłam się tu znacznie bardziej, niż na wydmach. Za to w znacznie mniej przyjemny sposób. Na zakończenie jeszcze lajcik po szyszkach, przez jakiś czas wzdłuż zarosłych mchem torów nieczynnej już od dawna kolejki wąskotorowej. Kilka ostatnich km szlaku wiedzie przez łąkę - i te km już sobie odpuściliśmy. Do Czerwińska nie uderzyliśmy, uzyskawszy informację, że przeprawa promowa (a w zasadzie: łodziowa) od kilku lat już nie istnieje. Wpław nam się już nie chciało . Droga powrotna trasą równoległą 575 bardzo zacna, choć dziurawa jeszcze bardziej (daleko bardziej!), niż 580ka. Ale za to pośród lasów i ruch znacznie mniejszy. Od Nowego Kazunia jechaliśmy przez Czosnów i Cząstków, drogą równoległą do głównej trasy na Warszawę i było jeszcze fajniej (lepszy asfalt, jeszcze mniejszy ruch) . Pozdrówko dodatnio zbilansowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No to widze trasa znowu ciekawa A i piasek był ehh że sie nie zabrałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Nic straconego - jeszcze tam wrócimy, na ten ciekawy odcinek . Kilka fotek (niewiele, bo pstrykać się nie chciało, a kiedy już się zachciało - komary nie dały ): Fragment szlaku między Starą Dąbrową a Wilkowską Górą - ten niebieskoszary pasek w tle to ulica. Szkoda, że akurat nic nie jechało - byłoby lepiej widać skalę . W każdym bądź razie jechaliśmy sporo powyżej poziomu spadzistych dachów dwukondygnacyjnych domów. Fota nie oddaje faktycznych atrakcji tego fragmentu niebieskiego szlaku (właściwie niczego nie oddaje) - ale komary nie zezwoliły na obszerniejszą sesję zdjęciową . W pewnym momencie szlak zbiega ku ulicy - ale nam tak bardzo przypadła do gustu trasa grzbietem, że przegapiliśmy odbicie i pognaliśmy pasmem wydm do samej Wilkowskiej Góry. I sądząc po śladach opon, nie tylko my je przegapiliśmy ; Tory kolejki wąskotorowej - tak to mniej więcej wygląda ; I kolejne ujęcie na torach...; ... aż wreszcie same tory (komary tu już tak nie cięły ). I to tyle . Pozdrówko z lasu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Trochę Wam zazdroszczę tej wycieczki. Ale w Gdańsku też była extra trasa. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajman Napisano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 A w Wałbrzychu jaka się szykuje. I to na jednej pętli. Może mi się uda tam być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 7 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Niestety ja do Wałbrzycha nie jadę. Bu. :029: A może w piątek 16.06.06 jakaś wspólna jazda? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Otóż właśnie się wybieramy :wink: ... Kampinos, żółty szlak Truskaw :arrow: Leszno :arrow: Leoncin i powrót trasą 575 :arrow: gdańską do Wawy . Opcjonalnie można kawałek drogi powrotnej przejechać szlakiem północnym krawędziowym (zielonym), który biegnie wzdłuż 575ki. Ustawkę pod Rurą proponuję na 10.00 . Pozdrówko na piątkę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 14 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Wyjdzie 100 czy więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Wg moich wyliczeń, około 100 . Może nawet mniej... Pozdrówko z dystansem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 hmm... pojechałbym ale boje się że "umrę" na szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 No, to sobie odbijesz np. w Lesznie . Możliwości odskoczenia po drodze będzie kilka. Pozdrówko zapraszające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 możesz określić "tak mniejwięcej" na mapie jaka jest trasa ? ps. ile potrwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Heh wybrałbym sie z wami ale nie zdaze wrocic z dzialki My startujemy jutro atakujemy na dzialke gdzie gdzie zrobimy mala zadyme ogniskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 może ten piątek będe miał wolny od roboty. Jeżeli tak to chętnie wybiore się zwami, tyle że w Leocinie odbiłbym do żółtego szlaku, który biegnie do Kampinosu. A tak w ogole to którą drogą będziecie jechać do Truskawia, fajnie by było jechać czerwonym szlakiem z DL a następnie czarnym do Truskawia. Ostatnio jechałem tym czerwonym, bardzo mi się spodobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Jeśli znów w którymś momencie nie powstrzyma mnie dętka to z chęcią poprowadzę skład do DL i później gdzieś po drodze sobie skręce. W każdym razie na ustawce będe na pewno, a potem się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Możemy jechać tak właśnie, jak pisze iras: czyli od DL do Palmir czerwonym i dalej czarnym do Truskawia. Czyli, Green, trasa wygląda tak: Rura :arrow: Dziekanów Leśny (za przewodem Shadowcata ) :arrow: Palmiry (czerwonym szlakiem) :arrow: Truskaw (czarnym szlakiem) :arrow: Leszno (żółtym szlakiem) :arrow: Leoncin (żółtym szlakiem) :arrow: i tutaj: jeśli nam się chce, nie dojeżdżamy do Leoncina, tylko przy samej granicy lasu skręcamy w zielony szlak krawędziowy i walimy nim wzdłuż szosy (ale lasem) do Kazunia Nowego, bądź też docieramy do Kazunia Nowego przez Leoncin, Nową Małą Wieś i trasą 575 :arrow: ok. 3km trasą S7 :arrow: odbijamy na Czosnów i dalej przez Cząstków szosą wzdłuż siódemki (po lewej stronie) :arrow: Łomianki :arrow: Młociny (tu znów kawałek trasą gdańską, ale króciutki) :arrow: Rura i do domu . Wycieczka potrwa na pewno cały dzień, jako że to nie maraton, żeby gnać na złamanie karku - będą postoje, myślę, że dwa żywnościowe (jeden już podczas drogi powrotnej) i kilka krótkich dla uzupełnienia zapasów wody. Pozdrówko w zarysie . --- Acha - jeszcze jedno: start spod Rury o 10.00, czyli ustawka ok. 9.30. . Pozdrówko uzupełniające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Ecia, uważaj z tak wczesną godziną ustawki bo znowu ktoś będzie płakał że musi w środku tygodnia wstawać przed 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Jeśli chodzi o Jarka, to on śmiga w Puszczy Mariańskiej . Nawet rozważaliśmy dobicie do niego i eksplorację nowych terenów - ale finanse nam chwilowo nie pozwalają ... razem z dojazdem (pociągiem) i żarciem wyszłoby co najmniej 50 zeta na 2 osoby, a my teraz mamy pilniejsze wydatki. Dlatego zostaje nieśmiertelny Kampinos :twisted: . Pozdrówko oszczędnościowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.