Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

yak

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak :(

Szlak kończy się w Nieporęcie, tam wyjeżdza się na drogę i wedle uznania skręca w prawo na Radzymin, Białobrzegi i Marki. Lub w lewo i n następnym skrzyżowaniu w prawo na Serock lub w lewo na Legionowo i Warszawę :(

My z Rycerzem jutro o 11.00 jesteśmy pod Rurą; będzie też mono.

Niestety, w chwili obecnej jeszcze nie wiem, czy ruszymy spod tej Rury gdzieś dalej... zostawię info późniejszym wieczorkiem :) .

Pozdrówko niezdeklarowane :) .

shimano wszystkim

ja właśnie wróciłem z kampinosu i najpierw zmokłem jeżdżąc po kałużach a później spora burza&pioruny więc znowu byłem mokry(za to czystszy) no i przez to zrobiłem tylko 50km.... :(:(:D a teraz &%$^# świeci słońce.... #$%!@#$% kurde.... Ale po ostatnich deszczach w kampinosie jest bardziej zielono no i tak jakoś fajniej się jeździło....

PS dużo bikerów było....

Wróciłem :(

Ten dzień mogę zaliczyć do udanych...najpierw po spotkaniu się z mono i [przypadkowo] z Lookasem pojechaliśmy [już bez Lookasa] do lasku bielańskiego gdzie na dzień dobry zaliczyłem upadek na zjeździe z małej górki :D Upadek ten polepszył zdecydowanie moje samopoczucie i nastawienie do świata, toteż po zakończeniu eksploracji LB wróciliśmy z mono pod Rurę gdzie już bezwypadkowo czekaliśmy na Ecię, Zbyszka i Jarka. Po skompletowaniu drużyny, wymianie poglądów i przeczekaniu małej ulewy ruszyliśmy w kierunku pól Mokotowskich. Pola Mokotowskie przywitały nas ulewą okraszoną dodatkowo burzą :D Po zlokalizowaniu najbliższego pubu postanowiliśmy burzę w nim własnie przeczekać. Ale po godzinie autorowi powyższych słów siedzenie się znudziło i pojechał w kierunku domu szukać dalszych wrażeń :D Wrażeń nie było, ale jest wniosek > im bardziej człowiek mokry, tym większą radość sprawia wjeżdzanie z dużą prędkością w co głębsze kałuże :D

Jednym słowem fajnie :D

My się jeszcze załapaliśmy na resztki słonka ;) . Ale mokrzy jesteśmy cali od stóp poprzez tyłki, a Rycerz nawet do głów (dzięki uprzejmości pewnego kierowcy autobusu) :P .

Pozdrówko między piorunami ;) .

• 2 tygodnie później...

No, to proponuj coś :twisted: !

My wstępnie projektujemy na sobotę (niedziela odpada) 2 warianty traski - w zależności od pogody (oczywiście Kampinos):

1. Nasz nieśmiertelny Dziekanów L. :arrow: czerwonym szlakiem do Palmir :arrow: czarnym szlakiem do Janówka :arrow: i stąd niebiskim szlakiem północnym do Śladowa, skąd przeprawą przez Wisłę do Czerwińska, zwiedzić kościół i opactwo romańskie :030: . Powrót planujemy wąwozami prawego wybrzeża Wisły do Zakroczymia; stąd przez Wisłę i dalej wzdłuż gdańskiej do domciu :P ;

2. Żółty szlak: Wólka Węglowa :arrow: Leszno :arrow: Leoncin (trasa odwrotu niedobitków napoleońskich w 1812r). Powrót wzdłuż gdańskiej lub jakiś wariant leśny :D .

Opcja 1. zakłada bardzo wczesną pobudkę :P ; a i od pogody wymagana byłaby daleko posunięta współpraca :wink: ... Zwłaszcza, że trasy prawobrzeżnymi wąwozami nie znamy i będziemy impowizować ;) - a tym samym prawdopodobieństwo nieprzewidzianych zwrotów akcji wydatnie wzrasta...

Pozdrówko w fazie planowania :P ...

Bikergonia jest bierna [albo nieśmiała :)]

Ja niestety [wersja dla Eci > na szczęście :o] w ten weekend nie mogę ze względu na konieczność stawienia się na wykłady w celu dogłębnego ich przeanalizo...znaczy się przespania :D

Bikergonia, w razie startu w maratonie życzymy powodzenia :)

Swoją drogą...ale mam niefart...jak już mam okazję Cie poznać to musze wtedy iść do szkoły ;)

Green, skoro już nie umiesz stworzyć porządnie tematu to przynajmniej nie reklamuj się z MNA w każdym wątku...

Ja niestety [wersja dla Eci > na szczęście :P] w ten weekend nie mogę

Oooops... czyli że znowu nie trafimy do Dziekanowa :) !

Gonia - co się odwlecze... no! :D Zresztą, w czwartek lub piątek będziemy najprawdopodobniej śmigać więcej po Warszawce, więc może się złapiemy gdzieś na trasie :wink: ...

Pozdrówko i dozo :P:) :) .

PS. Od jutra zaczynamy wznosić modły o pogodę B) ...

Wczesna pobudka oznacza, że chcielibyśmy wystartować z domu między 8.00 a 9.00 (ideałem byłaby 8.00) :D ... Chodzi o to, żeby bezstresowo przedrzeć się przez Kampinos (traska przez puszczę ma - wg mojej rozpiski - równo 48km, ale za to z mapy wynika, że wydm nam po drodze nie zabraknie :D ), spokojnie, bez nerwów pozwiedzać Czerwińsk (przy okazji popasik B) ) i jeszcze za dnia przeprawić się przez te wąwozy (nie dość, że z racji nieznajomości trasy możemy się tam pogubić, to słyszałam, że ponoć atrakcyjne są :twisted: ).

Czyli start spod Rury odbyłby się nie później, niż o 9.00 - tak planujemy...

Oczywiście liczymy na waszą (twoją i Kony) obecność :) .

Pozdrówko ranną rosą :D .

.........Czyli start spod Rury odbyłby się nie później, niż o 9.00 - tak planujemy...

Oczywiście liczymy na waszą (twoją i Kony) obecność :) .

Pozdrówko ranną rosą :D .

:eek: :eek: :eek:

Jesteście sadyści :D .

Jezus was opuścił czy jak? :!!: :wink:

W ogóle mi się to nie podoba. B)

Spróbuje na własną rekę ( oczywiście jakimś srodkiem komunikacji )

opracować trase powrotną i może jakoś się spotkamy :D

Pozdrawiam

Jarek

Lookas: dystans na pewno przekroczy 100 km; a ile dokładnie - zależy, skąd kto startuje i dokąd wraca :) . Od granic Wawy do Czerwińska jest 50-60km (zależy, jak liczyć :glare: - w necie napotkałam różne dane; wg niektórych nawet 66km).

jarus: rozumiem, też sobie rozregulowałam zegar biologiczny i ta pobudka to będzie prawdziwy akt masochizmu :021: ! Ale czegóż się nie robi dla... przyjemności B) :twisted:

Pozdrówko paradoksalne :D :D .

Prognoza pogody na sobotę - o ile można wierzyć prognozom :glare: - jest korzystna... Zatem wariant czerwiński aktualny <_< .

Czyli że start spod Rury o 9.00 i walimy na Dziekanów :D !

Wszystkich ochotników uprasza się o podpisanie listy obecności w niniejszym wątku B) ...

Pozdrówko zbiórkowe :):D .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...