jacekkoz Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 ok, dzieki za info. Droga wydaje się całkiem miła zważywszy na to, że jedzie się pewnie cały czas nad wodą. Kiedyś się wybiorę. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Dokładnie tak Szlak kończy się w Nieporęcie, tam wyjeżdza się na drogę i wedle uznania skręca w prawo na Radzymin, Białobrzegi i Marki. Lub w lewo i n następnym skrzyżowaniu w prawo na Serock lub w lewo na Legionowo i Warszawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 My z Rycerzem jutro o 11.00 jesteśmy pod Rurą; będzie też mono. Niestety, w chwili obecnej jeszcze nie wiem, czy ruszymy spod tej Rury gdzieś dalej... zostawię info późniejszym wieczorkiem . Pozdrówko niezdeklarowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Zawsze można posiedzieć, pogadać...wypić coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus220 Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Oczywiście jestem obecny:))) Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 shimano wszystkim ja właśnie wróciłem z kampinosu i najpierw zmokłem jeżdżąc po kałużach a później spora burza&pioruny więc znowu byłem mokry(za to czystszy) no i przez to zrobiłem tylko 50km.... :( a teraz &%$^# świeci słońce.... #$%!@#$% kurde.... Ale po ostatnich deszczach w kampinosie jest bardziej zielono no i tak jakoś fajniej się jeździło.... PS dużo bikerów było.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Wróciłem Ten dzień mogę zaliczyć do udanych...najpierw po spotkaniu się z mono i [przypadkowo] z Lookasem pojechaliśmy [już bez Lookasa] do lasku bielańskiego gdzie na dzień dobry zaliczyłem upadek na zjeździe z małej górki Upadek ten polepszył zdecydowanie moje samopoczucie i nastawienie do świata, toteż po zakończeniu eksploracji LB wróciliśmy z mono pod Rurę gdzie już bezwypadkowo czekaliśmy na Ecię, Zbyszka i Jarka. Po skompletowaniu drużyny, wymianie poglądów i przeczekaniu małej ulewy ruszyliśmy w kierunku pól Mokotowskich. Pola Mokotowskie przywitały nas ulewą okraszoną dodatkowo burzą Po zlokalizowaniu najbliższego pubu postanowiliśmy burzę w nim własnie przeczekać. Ale po godzinie autorowi powyższych słów siedzenie się znudziło i pojechał w kierunku domu szukać dalszych wrażeń Wrażeń nie było, ale jest wniosek > im bardziej człowiek mokry, tym większą radość sprawia wjeżdzanie z dużą prędkością w co głębsze kałuże Jednym słowem fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 My się jeszcze załapaliśmy na resztki słonka . Ale mokrzy jesteśmy cali od stóp poprzez tyłki, a Rycerz nawet do głów (dzięki uprzejmości pewnego kierowcy autobusu) . Pozdrówko między piorunami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof B. Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Dzeszcze, burze z piorunami i upadki.......brawo tak trzymać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 30 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Minął już tydzień a tu w temacie cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 No, to proponuj coś :twisted: ! My wstępnie projektujemy na sobotę (niedziela odpada) 2 warianty traski - w zależności od pogody (oczywiście Kampinos): 1. Nasz nieśmiertelny Dziekanów L. :arrow: czerwonym szlakiem do Palmir :arrow: czarnym szlakiem do Janówka :arrow: i stąd niebiskim szlakiem północnym do Śladowa, skąd przeprawą przez Wisłę do Czerwińska, zwiedzić kościół i opactwo romańskie :030: . Powrót planujemy wąwozami prawego wybrzeża Wisły do Zakroczymia; stąd przez Wisłę i dalej wzdłuż gdańskiej do domciu ; 2. Żółty szlak: Wólka Węglowa :arrow: Leszno :arrow: Leoncin (trasa odwrotu niedobitków napoleońskich w 1812r). Powrót wzdłuż gdańskiej lub jakiś wariant leśny . Opcja 1. zakłada bardzo wczesną pobudkę ; a i od pogody wymagana byłaby daleko posunięta współpraca :wink: ... Zwłaszcza, że trasy prawobrzeżnymi wąwozami nie znamy i będziemy impowizować - a tym samym prawdopodobieństwo nieprzewidzianych zwrotów akcji wydatnie wzrasta... Pozdrówko w fazie planowania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bikergonia jest bierna [albo nieśmiała ] Ja niestety [wersja dla Eci > na szczęście ] w ten weekend nie mogę ze względu na konieczność stawienia się na wykłady w celu dogłębnego ich przeanalizo...znaczy się przespania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Green Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 u.. w sobotę jest http://www.partnerstwo-synapsis.pl/index.p...id=90&Itemid=18 więc ja odpadam z kampinosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 30 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nie jestem bierna tylko teraz jest sezon startowy, a w tą sobotę jest maraton w Gdańsku ! Jeżeli tam pojadę to znowu nie spotkam się z Wami na jazdę po okolicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Bikergonia, w razie startu w maratonie życzymy powodzenia Swoją drogą...ale mam niefart...jak już mam okazję Cie poznać to musze wtedy iść do szkoły Green, skoro już nie umiesz stworzyć porządnie tematu to przynajmniej nie reklamuj się z MNA w każdym wątku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja niestety [wersja dla Eci > na szczęście ] w ten weekend nie mogę Oooops... czyli że znowu nie trafimy do Dziekanowa ! Gonia - co się odwlecze... no! Zresztą, w czwartek lub piątek będziemy najprawdopodobniej śmigać więcej po Warszawce, więc może się złapiemy gdzieś na trasie :wink: ... Pozdrówko i dozo :) . PS. Od jutra zaczynamy wznosić modły o pogodę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 To i ja troche poszamanie aby nie padało Btw. co oznacza wczesna pobudka.... ?(dla pierwszej opcji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wczesna pobudka oznacza, że chcielibyśmy wystartować z domu między 8.00 a 9.00 (ideałem byłaby 8.00) ... Chodzi o to, żeby bezstresowo przedrzeć się przez Kampinos (traska przez puszczę ma - wg mojej rozpiski - równo 48km, ale za to z mapy wynika, że wydm nam po drodze nie zabraknie ), spokojnie, bez nerwów pozwiedzać Czerwińsk (przy okazji popasik ) i jeszcze za dnia przeprawić się przez te wąwozy (nie dość, że z racji nieznajomości trasy możemy się tam pogubić, to słyszałam, że ponoć atrakcyjne są :twisted: ). Czyli start spod Rury odbyłby się nie później, niż o 9.00 - tak planujemy... Oczywiście liczymy na waszą (twoją i Kony) obecność . Pozdrówko ranną rosą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 9:00 pod rura - istny hardcore :twisted: :028: no ale cóż postarmy sie stawic A jaki dystans przewidujesz... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus220 Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 .........Czyli start spod Rury odbyłby się nie później, niż o 9.00 - tak planujemy... Oczywiście liczymy na waszą (twoją i Kony) obecność . Pozdrówko ranną rosą . :eek: :eek: :eek: Jesteście sadyści . Jezus was opuścił czy jak? :!!: :wink: W ogóle mi się to nie podoba. Spróbuje na własną rekę ( oczywiście jakimś srodkiem komunikacji ) opracować trase powrotną i może jakoś się spotkamy Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Lookas: dystans na pewno przekroczy 100 km; a ile dokładnie - zależy, skąd kto startuje i dokąd wraca . Od granic Wawy do Czerwińska jest 50-60km (zależy, jak liczyć :glare: - w necie napotkałam różne dane; wg niektórych nawet 66km). jarus: rozumiem, też sobie rozregulowałam zegar biologiczny i ta pobudka to będzie prawdziwy akt masochizmu :021: ! Ale czegóż się nie robi dla... przyjemności :twisted: Pozdrówko paradoksalne :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Jarek, przestań się już popisywać tym że nie lubisz wstawać przed 20... Ecia, no co jak co ale po Tobie to sie nie spodziewałem że pobudka ok 7 to coś tak złego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Trasę od cmentarzu Palmiry do parkingu w Piaskach Królewskich znam, ale znowu mam ten wekend szkołe , gdyby nie to, to zabrał bym się z wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Prognoza pogody na sobotę - o ile można wierzyć prognozom :glare: - jest korzystna... Zatem wariant czerwiński aktualny . Czyli że start spod Rury o 9.00 i walimy na Dziekanów ! Wszystkich ochotników uprasza się o podpisanie listy obecności w niniejszym wątku ... Pozdrówko zbiórkowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Siem podpisujem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.