Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

yak

Rekomendowane odpowiedzi

OK - czyli męska :mellow: decyzja:

o której pod Rurą :question:

Przypominam, że start spod Rury planowany jest na godzinę 11.00 - i tu raczej bez poślizgów; chodzi o to, żeby jak największą część trasy przejechać za dnia (minimum cały las) - przy czym doświadczenie mi podpowiada, że średnie tempo leśne raczej nie przekroczy 16 km/h, a po drodze planowany jest przynajmniej jeden postój (w Roztoce) na uzupełnienie strat kaloryczno-mineralnych B) .

(A propos uzupełniania strat: zalecane jest wzięcie jakiejś wałówki, ponieważ w Roztoce jest drogo :wink: )...

My pod Rurę postaramy się dobić nie później, niż 10.45 (na pewno przed 11.00) - nie obiecujemy, ale może uda się wcześniej.

Ostateczne uzgodnienia zapadną zapewne do piątku wieczorem :) .

Pozdrówko orgainzacyjne :) .

Witam

Może w końcu bym sie wybrał na jakąś wycieczkę :) i poznał trochę towarzystwa.

Sobota pewnie u mnie odpadnie ale może w niedzielę się zjawię na Polach Mokotowskich. Muszę się tylko przez pół wawy przebić, będę jechał z Ząbek i mam nadzieje że dojadę :)

Niestety kondycja jeszcze w opłakanym stanie ale cóż.... zima była długa :mellow:

Pozdrawiam

Mystic: my jechać na Pola będziemy wprawdzie z przeciwnej strony, ale za to wracać - aż prawie pod same Ząbki, więc przynajmniej w drodze powrotnej nie będziesz osamotniony :mellow: .

Pozdrówko towarzyskie :) :) B) .

PS. iras: stawiam, że będzie morze... piachu :P . Ale stawiam też, że się przebijemy :twisted:

Jeszcze dokładnie nie wiemy - prawdopodobnie będziemy się zbierać albo przed BN, albo przed Lolkiem :) . O której - to jeszcze wielka niewiadoma; ale na pewno nie bladym świtem :D . W każdym razie Dzień Ziemi trwa cały dzień - więc możemy się zbierać po kawałku, jak komu pasuje :) .

W piątek lub sobotę wieczorem damy znać, o której my tam będziemy i gdzie konkretnie.

Pozdrówko zbiórkowe :D .

PS. thrackan - a w sobotę będziesz :question:

Nie sposób nie trafić B) ...Jedziesz nad Wisłą po prawej stronie wybrzeża w kierunku żoliborza

( ścieżka rowerowa ) mijasz most gdański i po 100-150 m wisi wisi wiata i bar "kategorii ostatniej" :P .

Bedzie sporo ludzi z rowerami (przeciętnie 10-15 jest zawsze).Jeszcze punktem charaktetystycznym jest wianuszek zardzewiałych,starych łańcuchów.

Pozdrawiam

Jarek

PODSUMOWANIE WEEKENDU:

Sobota:

O 11.00 start spod Rury :arrow: max 12.00 jesteśmy w Dziekanowie (im wcześniej, tym lepiej, oczywiście). Jeśli ktoś nie zdąży na 11.00 pod Rurę - niech nas goni ścieżką na Żoliborz i dalej trasą gdańską na Dziekanów Leśny, a potem już po zielonym szlaku :) .

Na mecie w Żelazowej dobija do nas jeszcze szosowiec :) .

Niedziela:

O 13.15 (czyli bardziej ogólnikowo: między 13.00 za 13.30) lądujemy pod Lolkiem :P . Kto ma chęć - zapraszamy :) . A kto ma chęć, ale później - prośba o info, gdzie i o której możemy się nawzajem zlokalizować :) .

Pozdrówko rozplanowane :) .

Serdeczne dzięki za towarzystwo.I bardzo przepraszam że się spóżniłem ( pies miał kłopoty z żołądkiem).

Mam nadzieje że was zbytnio nie opóżniałem ale mam rower od dwóch tygodni:).

Na liczniku równo 54 km z groszami :eek: .Jak na razie mój zdecydowany rekord.

A było jak dla mnie fantastycznie.

Pozdrawiam i do jutra na polach mokotowskich:)))

Jarek

Mi też się bardzo podobało. Żałuję tylko, że nie mam takiej kondycji, jaką prezentowała Ecia i reszta "ucieczki" :P A czarny szlak zasłużył na swą nazwe kolorem błotka jakie musiałem z Shadowcatem przekroczyć kilkaset metrów po odbiciu od głównej grupy :) Miejscami woda sięgała po piasty i pedałowaliśmy w zanurzeniu :P a później przeszliśmy kawałek na piechotkę, bo rower się zapadał głęboko w bagienko. Pozdrawiam, czekając na relację najwytrwalszych :D

Dzisiejsza wyprawa do puszczy była naprawdę super udana, trochę pokropiło, jakieś błoto, chyba ze dwie gleby w dzięki SPD :) , ale to urozmaiciło wycieczkę :P .

Chętnie ustawie się na następny wypad do KPN-u

A co sie tyczy Żelazowej Woli - to co sie odwlecze to nie uciecze. :twisted:

Niedziela zapowiada się słoneczna, jak kręgosłup mi pozwoli to zawitam na Pola. Muszę tylko rozplanować przejazd przez stolicę, na rowerze jeszcze się po niej nie poruszałem <_<

Jak by co to będę na niebieskim Unibiku, może jakoś się rozpoznamy, choc was jeszcze na oczy nie widziałem :D

Awaria kompa - dopiero teraz się melduję :D . Do Roztoki dobrnęliśmy (tonąc chwilami w błocie :mrgreen: ) o 14.30 - i z tej to przyczyny dalszy etap wycieczki uległ skróceniu. Pognaliśmy czerwonym i dalej niebieskim szlakiem do Kampinosu ;) . I wszystko byłoby pięknie, gdybym nie naciągnęła sobie ścięgna w lewej nodze :029: - i teraz będę musiała trochę to ścięgno podleczyć... mam nadzieję, że kuracja pójdzie sprawnie :D .

Shadowcat: co do błotka - wrzucimy fotki z naszej przeprawy na szlaku zielono-niebieskim, porównacie, czy u was było podobnie :lol: .

Na Pola zaraz startujemy :) ...

iras: no pewnie, że nie uciecze - nie ma prawa :twisted: .

Pozdrówko z lasu :) :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...