Harrier Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca (edytowane) Wybieram się z rowerem na chorwacką wyspę Krk - jest tam sporo tras rowerowych po bardzo skalistym i kamienistym podłożu. Doradzicie jakieś sensowne opony na taki teren? Na codzień u siebie jeżdzę na vittoria mezcal tył i barzo przód. Może ten zestaw też się spokojnie nada bo to opony dość uniwersalne. Jeżdżę spokojnie raczej ale czasem na zjazdach mnie poniesie dodam ze naleze to riderow ciezszych (okolice 90 kg) wiec szukam raczej solidnej opony pod dętki. Edytowane 15 Lipca przez Harrier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca Tam skały są specyficzne jak brzytwy - pancerne Maxxisy Miniony czy coś w tym stylu.I zadbaj koniecznie o ochraniacze kolan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca ja używam schwalbe na kamienie i szutr i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca @rowerowe_lowe Shwalbe One czy Schwalbe Magic Mary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca Ważny jest oplot. Maxxisy w exo a dd/dh to całkiem inne opony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca Na oba koła. Dwukierunkowe. Polecam. 29x2.2 https://www.snowboard-online.pl/opona-continental-trail-king-29x220-protection-apex-tr-kevlar-black/ 27,5x2.2 https://allegro.pl/oferta/opona-rowerowa-continental-trail-king-protection-apex-27-5-x-2-2-14400686705 26x2.2 https://www.sbike.pl/pl/products/opona-continental-trail-king-26x2-2-protection-apex-6650.html Zakładam, że rower to XC, dlatego wkleiłem w rozmiarze 2,2". Są dostępne też szersze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca W dniu 16.07.2024 o 11:14, Greg1 napisał: @rowerowe_lowe Shwalbe One czy Schwalbe Magic Mary? black jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Zrobiliśmy dwie wycieczki górskie na KRK - piękne trasy, sporo po szutrze, ale są też techniczne ścieżki. Maxxisy Minion Exo nam starczyły. Jedna obca osoba z wycieczki złapała gumę. Szuter jak szuter, ale fakt, że bywają kamienie jak zęby rekina i całkiem trudne zjazdy. Dobrze kolanka osłonić (ale z gorąca jechaliśmy bez). Jest aplikacja z mapkami tras i kilka opisanych trasek. Raz jechaliśmy sami, a raz z wycieczką (darmowy przewodnik z wypożyczalni rowerów, ale my na własnych). Szosy wąskie i z autami - nie polecam. Specjalnie rowerów górskich bym nie brał, ale jak przy okazji - jest sens ich użyć. My tam odpoczywaliśmy na kempingu po jeździe w Alpach - więc w dwóch pobytach było po jednym dniu. Polecam "Płaskowyż Księżycowy". Dlaczego dętki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harrier Napisano 18 Lipca Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca @Wojcio biorę MTB bo tylklo na tym jeżdżę - asfaltów w miarę możliwości unikam. Widziałem, że więcej szutrów jest w pólnoscnej cześci wyspy a my będziemy mieli bazę w Baska - to rejon bardziej skalisty. Dętka bo aktualnie mam założone dętki i koła nie są pod bezdętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Właśnie z Baśki ruszaliśmy, nasze trasy są na Mapy.cz. Co do kół to rozumiem oczywiście. Dobrej zabawy i zazdroszczę, bo w tym roku nie będzie dla mnie Adriatyku 😢 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harrier Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca wybór chyba padnie na Schwalbe Mighty Magic i Big Betty obie Super Trail. @Wojcio podeślesz link do swoich map na mapy.cz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harrier Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca oczywiście Schwalbe Magic Mary a nie Mighty Magic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi