qba169 Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca Witam wszystkich bardzo serdecznie! Poszukuję MTB do kwoty 5000 zł, maksymalnie mogę naciągnąć do tych 6000 zł. Jeżdżę głównie po szlakach leśnych, małych i większych górkach i trochę asfaltu też się trafi. Mam 194cm wzrostu i około 104 kg wagi, mój poprzedni rower to jakaś starsza Merida na 29 calowych kołach Jestem kompletnym laikiem dlatego prosiłbym o dobór najlepszego sprzętu w tych pieniądzach i na co mam zwrócić w szczególności uwagę. Dodatkowa prośba, żeby to nie było nic ze stajni Decathlonu. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca Małe i większe górki to jak Góry Świętokrzyskie czy górki na Mazowszu czy jakie? Czego brakowało w starym rowerze? Czy zakup wysyłkowy z zagranicy wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba169 Napisano 15 Lipca Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca Górki Beskidzkie Hamulców tarczowych i większej ilości przerzutek, obecna Merida ma chyba tylko 7. Wchodzi w grę zakup z zagranicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca To fajne okolice, jak do jazdy turystycznej to ja bym nie szukał dalej: https://www.rosebikes.pl/rose-bonero-2-2702023?product_shape=Avocado+Green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba169 Napisano 15 Lipca Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca Dziękuję bardzo za propozycję, w Polsce w podobnych pieniądzach jest szansa dostać coś w podobnej specyfikacji? Czy pozostają raczej tylko zagraniczne portale? Przykładowo taka Merida co o niej myślisz? Zastanawiam się czy nie warto by było się najpierw przymierzyć, a potem zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca Ja bym polecił https://www.giant-bicycles.com/pl/bikes-xtc-slr-29 szczególności ze względu na golenie 34mm co przy twojej wadze będzie dużym plusem. Pierwsze wypusty tych amorów łapały luz na goleniach, ale obecnie chyba się uporali z problemami. Pewnie jak by dobrze poszukać to ten wyższy model kupi się w dobrych pieniądzach. ja użytkowałem taki kiedyś w XL mam 191cm, więc dla Ciebie też pewnie XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba169 Napisano 15 Lipca Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca Hej, dzięki za polecenie. Warto dopłacić do tej wersji "1" ? Znalazłem tego Gianta za 4699 tutaj: GIANT XTC SLR 29 2 Black 2023 - Rowery Bielany tylko jest to wersja z 2023 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca (edytowane) Podsyłam do ewentualnej lektury: Ostatnio był w dobrej przecenie Grand Canyon 9 za 6599,00 zł https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-9/3275.html?dwvar_3275_pv_rahmenfarbe=SR Jako, że mam tyle samo wzrostu, zdecydowanie zweryfikuj swoją długość nóg i rąk. Pomoże to w doborze odpowiedniej ramy, ponieważ wybór największego rozmiaru z oferty nie zawsze jest odpowiedni, a nawet w dalszym ciągu rama może być za krótka. Zdecydowanie postaw na przymiarkę kilku modeli dla porównania. Edytowane 15 Lipca przez afly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca (edytowane) Ja bym nie kupił już do jazdy w górach roweru bez droppera, Rose ma miejsce na dość szeroka gumę, ma wygodna trailowa geometrię, która zapewnia większą stabilność ma zjazdach w porównaniu do XTC czy zeszłorocznej Meridy Big Nine. Odpowiednie hamulce: z przodu ma cztero-tłoczkowe, a z tyłu dwutloczkowe deorki - powinny spokojnie dać radę. Ma też widelec z dużo większym skokiem co na beskidzkich kamykach się przydaje. Co więcej Rose oferuje rozmiarówke do XXL, co prawda wg strony XL powinno pasować. Edytowane 15 Lipca przez NerfMe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 15 Lipca Udostępnij Napisano 15 Lipca Ten ROSE w tej cenie wymiata, ciężko szukać czegoś lepszego! (1299 euro) https://www.rosebikes.pl/rose-bonero-2-2702023?product_shape=Avocado+Green W mojej ocenie również rozmiar ramy XL, gdzie geometria jest na obecnym topie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi