Janur Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca (edytowane) Witam . mam pytanie odnośnie szerokości opony chciałbym założyć węższe opony do roweru Trek dual sport gen 3 2023 w tym rowerze są obręcze bontrager kovee tlr 27.5 fabryczna opony 650x50 . Chciałbym założyć np Michelin opona Country Rock 27,5 x 1,75 stąd moje pytanie czy nie będzie ta obręcz czasem za duża ? Czy ewentualnie możecie polecić jakieś sprawdzone opony na asfalt , ścieżki leśne , szutry . Poszukuje takiej z lekkim oporem toczenia . Z góry dziękuje za pomoc link do tej opony https://www.centrumrowerowe.pl/opona-michelin-country-rock-pd10384/ Edytowane 13 Lipca przez Janur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 13 Lipca Udostępnij Napisano 13 Lipca Będzie pasowało. To nie jest duża różnica, o ile producent nie leci w kulki z podanymi wymiarami... co się dosyć często zdarza przy tańszych oponach. 1,75 cala to w przybliżeniu 44mm, a wymiar 650x50 określa rozmiar opony jako 27,5" i jej szerokość jako 50mm. W teorii różnica w szerokości wyniesie tylko 6mm. Śmiało możesz zakładać, ale zanim kupisz przeszukaj stare wątki na tym forum. Może da się kupić coś lepszego, a może to wystarczy. Temat takich opon był wałkowany już wielokrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janur Napisano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia (edytowane) Kupiłem PIRELLI Cinturato Gravel M Classic i jest sztos Edytowane 14 Sierpnia przez Janur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi