Janur Napisano 13 Lipca 2024 Napisano 13 Lipca 2024 (edytowane) Witam . mam pytanie odnośnie szerokości opony chciałbym założyć węższe opony do roweru Trek dual sport gen 3 2023 w tym rowerze są obręcze bontrager kovee tlr 27.5 fabryczna opony 650x50 . Chciałbym założyć np Michelin opona Country Rock 27,5 x 1,75 stąd moje pytanie czy nie będzie ta obręcz czasem za duża ? Czy ewentualnie możecie polecić jakieś sprawdzone opony na asfalt , ścieżki leśne , szutry . Poszukuje takiej z lekkim oporem toczenia . Z góry dziękuje za pomoc link do tej opony https://www.centrumrowerowe.pl/opona-michelin-country-rock-pd10384/ Edytowane 13 Lipca 2024 przez Janur Cytuj
Brombosz Napisano 13 Lipca 2024 Napisano 13 Lipca 2024 Będzie pasowało. To nie jest duża różnica, o ile producent nie leci w kulki z podanymi wymiarami... co się dosyć często zdarza przy tańszych oponach. 1,75 cala to w przybliżeniu 44mm, a wymiar 650x50 określa rozmiar opony jako 27,5" i jej szerokość jako 50mm. W teorii różnica w szerokości wyniesie tylko 6mm. Śmiało możesz zakładać, ale zanim kupisz przeszukaj stare wątki na tym forum. Może da się kupić coś lepszego, a może to wystarczy. Temat takich opon był wałkowany już wielokrotnie. Cytuj
Janur Napisano 14 Sierpnia 2024 Autor Napisano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) Kupiłem PIRELLI Cinturato Gravel M Classic i jest sztos Edytowane 14 Sierpnia 2024 przez Janur Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi