DFingolfin94 Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Cześć! Czy ktoś wie, czy między pedałami SPD-SL Ultegra, a SPD-SL Dura Ace jest jakaś zasadnicza różnica (oprócz 20 g różnicy w wadze)? Różnica w cenie to aż Ok 300-350 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Lipca Udostępnij Napisano 12 Lipca Ultegra ma system łożysk jak niższe modele. Dura Ace ma inne rozwiązanie, chociaż nadal na kulkach. Czy jest lepsze? Nie wiem. Czy bym dopłacił? Nie. Które bym kupił? Look Keo 2 Max lub Blade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sempoo Napisano 12 Lipca Udostępnij Napisano 12 Lipca A jakie rozwiązanie ma Look? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Lipca Udostępnij Napisano 12 Lipca Od zewnątrz jest łożysko kulkowe, w środku łożysko igiełkowe. Serwis jest bardzo szybki i prosty, bo wystarczy odkręcić nakrętke, wytrzeć smar nałożyć nowy. W teorii wadą jest to, że łożyska bardzo ciężko wymienić ( igiełkowego się chyba nawet nie da). W praktyce nie bardzo widziałem żeby ktoś miał taką potrzebę. Ja jeżdżę na Look od jakiś 6 lat i jestem bardzo zadowolony. Look Keo 2 Max to jest minimum co był brał. Jest też wersja Carbon, ale jest dużo droższa, a właściwie nic nie zmienia. Potem jest model Blade, który zamiast sprężyny stalowej, ma sprężynę która jest kawałkiem uformowanego w płytkę karbonu. Nie jeździłem, więc się nie wypowiem. Z tego co pamiętam są lżejsze, ale nie mają regulacji, bo ta odbywa się przez zmianę płytek. Kolega jeździł długo na Shimano, zmienił na Look i stwierdził że już do Shimano nie wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi