Timon30 Napisano 10 Lipca 2024 Napisano 10 Lipca 2024 Cześć! Borykam się z problemem dopasowania manetki. Posiadam rower z 2008 roku i jest w nim taka przepustnica. Niestety działa tylko funkcja E, czyli ciągle wspomaganie podczas pedałowania do 15 km/h. Jest jeszcze funkcja M, która wyłącza ciągłe wspomaganie podczas pedałowania, ale za to uruchamia funkcja ręcznego gazu po kręceniu manetką do 23km/h. Ktoś może powiedzieć jaką manetkę w zamian, aby funkcje pozostały te same? Czyli albo ciągle wspomaganie 15km/h, albo ręczny full gaz. Cytuj
Mihau_ Napisano 10 Lipca 2024 Napisano 10 Lipca 2024 Przyszedłeś na forum rowerowe. Rowery nie posiadają manetki gazu, to niezgodne z obowiązującym prawem. Poszukaj sobie miejsca skupiającego wielbicieli skuterów elektrycznych. 3 1 Cytuj
Timon30 Napisano 10 Lipca 2024 Autor Napisano 10 Lipca 2024 Przepustnice gazu nazwałem manetka. Nieumiejętnie nazwałem rzecz, o której mam mało pojęcia, jestem zielony. Jest to rower elektryczny, nie skuter. Trzeba pedałować, aby wspomaganie zaczynało działać. Z resztą, wydaje mi się, że jednak miejsce adekwatne, a jeśli nie to niech zamkną temat osoby, które mają decyzyjność. Mimo wszystko, dzięki za odpowiedź! Cytuj
Electronite Napisano 10 Lipca 2024 Napisano 10 Lipca 2024 A co tą boli, że chcesz wymienić? Przełącznik trybu pracy jest niezależny od samej manetki. Cytuj
Timon30 Napisano 11 Lipca 2024 Autor Napisano 11 Lipca 2024 Chodzi o to, że gdy chce regulować prędkość przepustnica to nie ma reakcji (tryb M). Cytuj
Timon30 Napisano 11 Lipca 2024 Autor Napisano 11 Lipca 2024 Podbijam, być może ktoś się zna i podpowie jaką kupić? Jest 6ścio pinowa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi