Serbi Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Cześć Pytanie do osob jeżdżących gravelami. Kupiłem taniego gravela i tak sie "wciągnąłem", że chce lepszego Jeżdzę głownie po lesie, w terenie, sporo szutrów / duktów, asflat raczej jako dojazdówka, albo część trasy (za rady "kup mtb" dziękuję bardzo – już mam;) Nie skłaniam się na jakiś konkretny model, ale mam jakieś tam założenia. - w miarę wygodna pozycja (nie "sportowa") - hydraulika + naped 2x10 / 2x11 (czyli GRX - to raczej must have, bo mam zamiar zabierać go na górskie szutry) - sztywne osie - widelec carbon, mieszczący opone 700 / 45c - normalny kokpit (nie zintegrowany), zebym ew mogl sobie mostek wymienic - dostępny rozm M i fajny kolor (nie czarny) to już w ogóle byłoby coś Myślalem o Focus Atlas 6.7 (ten szary, z '23, z normalnym mostkiem, nie Acrosem), Felt Broam 30, Orbea Terra (drogo:), Rose Backroad AL (troche drogo i kable w mostku) (Krossa wolabym jednak unikać) Moze ktos miałby jakies propozycje jeszcze? Mogą byc jakies "mniej popularne" marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca budżet? jakieś już pojęcie po proponowanych mam ale lepiej napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Giant revolt, merida silex 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 28 minut temu, ernorator napisał: budżet? jakieś już pojęcie po proponowanych mam ale lepiej napisz. Budzet mysle ze 6 - 9 tys PLN. Najlepiej wysyłkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Godzinę temu, Serbi napisał: Myślalem o Focus Atlas 6.7 (ten szary, z '23, z normalnym mostkiem, nie Acrosem), Tam jest jeszcze przednia oś "mało normalna" Za 9k to już masz do wyboru do koloru. Gdybyś nie odrzucał krossa to byłaby karbonowa rama Popatrz na ridley fenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Orbea Terra ma prowadzenie pancerzy przez główkę i systemowy mostek. Mam to samo w Avant i odradzam, chyba że lubisz sobie robić problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2 godziny temu, Mihau_ napisał: Tam jest jeszcze przednia oś "mało normalna" Za 9k to już masz do wyboru do koloru. Gdybyś nie odrzucał krossa to byłaby karbonowa rama Popatrz na ridley fenix Krossa jakos nie odrzucam, mialem mtb Kross'a, i moze dlatego jakos tak mi sie "na oko" gravele Krossa nie podobają. Te 9k to juz max maxów, i wolalbym coś taniej - nie spieszy mi też jakos i może przejezdze sobie na tym moim druciaku do konca sezonu i sie zaczaję na jakąś okazję na BlackFriday - robie rozeznanie rynku, bo mało o gravelach wiem Ta oś w Focusie to jest podobno normalny rozmiar, ale z dodanymi endcap'ami tylko (ale nie wiem na pewno, słyszalem tylko w sklepie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca (edytowane) A myślałeś o czymś takim jak Cube Nuroad Race? (pełna grupa GRX) https://www.cube.eu/pl-pl/cube-nuroad-race-grey-n-black/588f7160b521533ad680470167629e2b Na Allegro są po ok. 8.000 zł, np. tu: https://allegro.pl/oferta/rower-cube-nuroad-race-56cm-grey-blk-15238725758?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=19694848528&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw4ri0BhAvEiwA8oo6Fy94JNc5Qn6hKOl7BIyQblwEna0-PAdFQ-YQADQeaps-nivQ7ZNzLRoC4gUQAvD_BwE Albo coś takiego jak Radon: https://www.bike-discount.de/de/radon-regard-10.0-1 Edytowane 10 Lipca przez locomotiv12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Ja od siebie dorzucę Sensa Modena Gravel GRX albo Sensa Romagna Gravel GRX - oba na nowym GRX-ie 2x12. Nie wnikałem czym się różnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca Sansa fajna, ale tam wchodzą opony max 40c, o ile dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca To może Felt Broam 30 GRX 2x12? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 6 godzin temu, Mihau_ napisał: /../ Gdybyś nie odrzucał krossa to byłaby karbonowa rama /.../ Myślisz, ze to dobra okazja? https://pgbikes.pl/kross-esker/2610-8339-rower-kross-esker-60-2024.html#/720-rozmiary_ram-m_19_28_170_177_cm_wzrostu_/724-atrybuty_kolory-khaki_zielony_polysk Teraz, Greg1 napisał: To może Felt Broam 30 GRX 2x12? Brałbym od ręki (bo żółty:))) ale nie ma mojego rozmiaru (55) Szukalem po necie, ale Felty słabo dostępne - nic nie umiałem znależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Cytat Myślisz, ze to dobra okazja? https://pgbikes.pl/kross-esker/2610-8339-rower-kross-esker-60-2024.html#/720-rozmiary_ram-m_19_28_170_177_cm_wzrostu_/724-atrybuty_kolory-khaki_zielony_polysk Ale to alu jest, karbon się do 7.0 zaczyna. A nawet jak za aluminium to cena spoko względem specyfikacji + te ich nowe ramy naprawdę bardzo ładnie wykonane są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Może update napędu i hampli zrób w tym rowerze co masz a jak masz hajs do wydania w większej ilości to jeszcze kółka np customowe na dt350+fajne_obręcze+fajne szprychy... tak przy okazji; masz broama 60 z centrumrowerowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 11 Lipca Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca @grzesiowu mam Boreasa 1 - rower kompletnie nieopłacalny do takiej rozbudowy, bo musialbym nawet widelec wymienic. Kupilem, bo chcialem sprawdzic czy gravel jesst dla mnie. Jezdze na nim dalej, jak bedzie okazja, to pewnie wymienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 11 Lipca Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca W ramach ciekawostek, bo budzet przekraczają https://www.cinelli-milano.com/collections/zydeco-original https://3t.bike/pages/gravel https://www.bhbikes.com/en_PT/bikes/road/gravel/gravelx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 28 Lipca Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca Dobra, to moze ktos podpowie, zanim rzuce monetą Kross Esker 6.0 2024 czy Focus Atlas 6.7 2022 (szary)? Oba w podobnej, b. dobrej cenie Kół nie mam zamiaru wymieniać, ale pewnie będę chciał zmienić kasete na coś z większą ostatnią koronką (w góry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuchu Napisano 28 Lipca Udostępnij Napisano 28 Lipca Kupiłem eskera 5.0 2024, wymieniłem w nim korbe, kasete i kierownicę. Bardzo wygodna pozycja, wczoraj pokręciłem 45km. Opony WTB 45mm na asfalcie naprawdę świetne. Dotychczas jeździłem na mtb oraz szosie karbonowej, która jest 2,5 razy droższa od tego eskera. Nie spodziewałem się, że ten rower będzie tak wygodny. Ustawiłem go jedynie pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 28 Lipca Udostępnij Napisano 28 Lipca Na co zmieniłeś korbę i kasetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ullses01 Napisano 28 Lipca Udostępnij Napisano 28 Lipca Za 7k masz eskera 7.0 na karbonie, więc to też dobra propozycja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuchu Napisano 29 Lipca Udostępnij Napisano 29 Lipca (edytowane) 15 godzin temu, ernorator napisał: Na co zmieniłeś korbę i kasetę? Korbę zmieniłem na GRX FC-RX600, kaseta Deore CS-M4100 11-42T, kierownica Zipp Service Course 70 XPLR, suport BB-RS501 i dorzuciłem chińską sztycę karbonowa z Toseek'a. Edytowane 29 Lipca przez Zuchu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi