FlorekDG1 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Cześć! Rozglądam się za czymś nowym. Przeżywam renesans w swoim życiu na rower, póki co jeżdżę 19 letnim Garym Fisherem Cake 2 DLX z full susp., którego kupiłem z drugiej ręki. Super wygodny, wszystko działa, ale mimo wszystko szukam czegoś, co będzie się współcześnie prezentować, będzie miało dostęp do części przez kolejne lata, będzie jeździło w miarę szybko po płaskim np. asfalt - po bułki ;), po szutrze i korzeniach w lesie, trawie na łące da radę, góry - raczej rzadko, będzie wygodne (dlatego nie gravel), będzie miało co najmniej amortyzator z przodu. W oko wpadły mi wymienione w tytule dwa modele z aluminiowymi ramami. Ewentualnie, jeszcze przekraczając tematyczny budżet biorę pod uwagę Scotta Scale 930, choć ten jest karbonowy i się boję, czy aby karbon jest dla mnie. Głównie szukam odpowiedzi na za i przeciw wymienionym modelom. Na razie na niekorzyść Treka przemawia blat 30t, w Scottcie jest 32. Trek ma myk-myka, Scott chyba nie, Trek ma nieco niższą cenę. Po wydaniu $ na rower nie chciałbym od razu planować kosztownej wymiany osprzętu na lepszy. Co sądzicie? Pozdrawiam! Florek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRMOCAAD Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca szczerze to zostaw tego gary fishera, pojeździ znacznie dłużej przy dobrej konserwacji itd.. no i jest to rowerek premium treka bym omijał bo ma najmniejszą jakość co do ceny, ten scott jest znacznie lepszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca Za 7500 kupisz po rabatach Scale 930, we Włoszech Cannondale Scalpel 3 HT za podobną kwotę. Za 6 tys można dorwać Scale 930 z 2022r w idealnym stanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlorekDG1 Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca @CRMOCAAD Może i masz rację z tym zostawieniem Garego - na razie jeździ jak burza. Choć czasem się boję, że przylepią mu żółte blachy i każą oddać do muzeum Dzięki też za wskazówkę co do oceny Trek/Scott. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlorekDG1 Napisano 11 Lipca Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 12 godzin temu, Yacko napisał: Za 7500 kupisz po rabatach Scale 930, we Włoszech Cannondale Scalpel 3 HT za podobną kwotę. Za 6 tys można dorwać Scale 930 z 2022r w idealnym stanie. Posprawdzałem. I chyba nawet bym powiedział, że Scale 930 nowy i to z 2024 z można nabyć za 1439 EUR. Kuszące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca (edytowane) Nie widziałem 930 nowego z wysyłką za 1439E, ale możliwe, jednak jeśli ktoś potrzebuje FV 23% i chce mieć gwarancję PL to warto dołożyć te 1400zł moim zdaniem i kupić w kraju. Na Cannondale Scalpel HT3 jest około 3 tys różnicy pomiędzy IT a PL więc tutaj inna sprawa. Edytowane 11 Lipca przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca For Rhythm ma problem z nienajlepszej jakości anodą na górnych goleniach, która może być łatwiej uszkodzić. Dobrej jakości anodę Fox stosuje dopiero w serii Performance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Co się dzieje z tą anodą ? Znam dwa SCALE z tym amorem i przejechane ponad 5 tys km o zgrozo bez żadnego serwisu i pracują bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 11 Lipca Udostępnij Napisano 11 Lipca Jest cieńsza niż w wyższych seriach, przez co może być łatwiej ją uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlorekDG1 Napisano 11 Lipca Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 6 godzin temu, Yacko napisał: Nie widziałem 930 nowego z wysyłką za 1439E, ale możliwe, jednak jeśli ktoś potrzebuje FV 23% i chce mieć gwarancję PL to warto dołożyć te 1400zł moim zdaniem i kupić w kraju. Na Cannondale Scalpel HT3 jest około 3 tys różnicy pomiędzy IT a PL więc tutaj inna sprawa. Tu: https://www.nencinisport.it/en/scott-scale-930-1519582.html A FV to z zagranicy też przesyłają. I może być bez VAT jako wewnątrzwspólnotowa dostawa, gdy masz VAT UE. Z realizacją gwarancji to nie wiem jak to wygląda, ale jeśli tak, że gdy kupujesz w IT i ci się coś stanie w PL i nie masz jej to słabo. Może jednak takie międzynarodowe firmy jakoś to sieciowo ogarniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi