dawidowski1984 Napisano 9 Lipca 2024 Napisano 9 Lipca 2024 Witam, Zakupiłem niedawno rower przełajowy Giant TCX SLR 2, rocznik 2016 (patrząc po malowaniu), teraz chcę go doprowadzić do stanu bdb. Aktualnie potrzebuję kół tylko mam problem z określeniem prawidłowych parametrów. Wg katalogu koła to model SX-2 Disc, oznaczenie na kołach to ETRTO 19-622, hamulce tarczowe 140mm, mocowanie przy pomocy szybkozamykacza (tak mi się wydaje, taki sam sposób mam w trekkingu), tarcze na 6 śrub, tyl kaseta 11s. Niby wszystko ok, ale gdzieś znalazłem że takie koło to jest na sztywnych osiach i trochę zgłupiałem. Ktoś pomoże coś dobrać? Nie chcę ładować dużych pieniędzy, komplet raczej do 500 zł, mogą być używki ale bdb stanie Cytuj
CRMOCAAD Napisano 9 Lipca 2024 Napisano 9 Lipca 2024 polecam ci poskładać koła samemu, ewentualnie dać komuś do poskładania w częściach, wyjdzie duuużo lepiej. mogę ci polecić piastę z aliexpress hassns pro7, bardzo fajna lekka i pod szybko zamykacz. obręcz to zależy, albo noname i to bym odradził, albo jakiś tańszy lekki alexrims, mavic, dt...., szprychy można śmiało brać najtańsze. Cytuj
seba8121 Napisano 10 Lipca 2024 Napisano 10 Lipca 2024 A co z obecnymi nie tak ? Budżet 500zł nie za wielki na komplet. Może korzystniej wyjdzie przywrócenie starych do życia. Cytuj
dawidowski1984 Napisano 10 Lipca 2024 Autor Napisano 10 Lipca 2024 Aktualne koła są, bo z takimi kupiłem, ale po przeglądzie i przejażdżce tylne jest do naprawy (ma bicie, piasta do wywalenia), więc nie wiem czy nie taniej i lepiej kupić nowe/używane niż naprawiać to co jest Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi