CRMOCAAD Napisano 9 Lipca 2024 Napisano 9 Lipca 2024 cześć, mam rs tora 318 solo air mk, robiłem w nim pełny serwis w tym tłumika, wszystko rozebrałem co do uszczelki, wyczyściłem, nasmarowałem i zalałem olejem. pojeździłem ze 2 godziny i zauważyłem, że amor strzela, podkręciłem tłumik i to samo. rozkręciłem amora, sprawdzam ciągnąc za szaft i nic, jak by tam nie było oleju, odkręcam górę a tam pełno oleju, ponownie wszystko rozebrałem co do uszczelki (są w bardzo dobrym stanie), wyczyściłem i nie znalazłem żadnych "śmieci" w amorze, zalałem go i tym razem ponownie nic, ciągnę za szaft i zero oporu. wylałem olej i wlałem gęsty i specjalnie spieniony żeby usłyszeć czy jest olej i ponownie nic a olej słychać.... wspomnę też że przed serwisem tłumik działał ledwo co ale olej był na swoim miejscu. oleju wlałem dobrą ilość, dla testu też wlałem pod korek i w tedy jest sztywno. muszę się przyznać, że skakałem na tym amorku, ale to nie powinno być tego przyczyną, Uszczelki są w bardzo dobrym stanie i na pewno nie są pomylone ich miejsca, były też moczone w oleju silikonowym który je regeneruję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi