kraleoo Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Cześć, kupiłem sobie stojak serwisowy, taki jak w linku poniżej https://allegro.pl/oferta/duzy-serwisowy-stojak-rowerowy-na-rower-wieszak-uchwyt-30kg-zacisk-15687925425 aczkolwiek mam dylemat, mój rower to kross soil boost 1.0, i za bardzo na ramie nie ma gdzie go przymocować, wiec zostaje sztyca, i stąd post, czy montowanie 24kg roweru na regulowanej (pneumatycznej) sztycy jest dobrym pomysłem? Z góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Jedyny poprawny sposób to chwytanie za sztycę. Za ramę tylko w wyjątkowych sytuacjach. W przypadku sztycy opuszczanej wyłącznie za jej "stałą", grubszą część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca 46 minut temu, kraleoo napisał: czy montowanie 24kg roweru Obstawiam, że ten stojak nie utrzyma tego roweru, przynajmniej w wygodnej pozycji. Co do odpowiedzi na pytanie - tak jak napisał @TheJW tylko w ilu rowerach jest na tyle wysunięta sztyca żeby załapało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Stojak wygląda na pochodną stojaka z Lidla. Jego słabym elementem jest sama łapa a dokładnie plastikowy element w którym obraca się cały chwyt z jego rurą. Miałem stojak z Lidla i sama jego baza jest super stabilna jednak złapanie roweru , szczególnie elektrycznego generuje sprężyste bujanie góra-dół. Ja ciężkie rowery opierałem oponą przedniego koła o ziemię. Dopóki nie musisz przykładać siły (np demontaż śrub mocujących korby) to całość ujdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 9 Lipca Udostępnij Napisano 9 Lipca Nie wiem czy dobrze czy nie dobrze, ale ja też łapię za sztycę i też za część zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi