WojtekK1902 Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca Cześć! Niedawno kupiłem sobie nowy rower, Giant Talon, rozmiar ramy M, koła 29''. Dokupiłem fotelik dla syna (2 lata, prawie 12 kg) Hamax Kiss. Po zamontowaniu okazało się, że nie ma możliwości, żeby fotelik, zgodnie z instrukcją, był 10-12 cm nad kołem. Próba przejażdżki była bardzo krótka - syn dociążył fotelik, fotelik zaczął się bujać i zaczął niemiłosiernie obcierać o koło. Czy ktoś miał podobne doświadczenia? Czy należy wymienić stelaż? A może w ogóle ten fotelik się nie nadaje? Załączam 2 zdjęcia - jedno pokazuje jak blisko koła jest fotelik, drugie pokazuje, że już nie jestem w stanie dać mocowania wyżej. Z góry dziękuję za każdą opinię/poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca Potrzebujesz stelaża do niskich ram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekK1902 Napisano 8 Lipca Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca Dziękuję! Zamówię i dam znać czy pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca @WojtekK1902, próbowałeś przesunąć fotelik bliżej siodełka? Miałem taki sam problem. Przesunąłem dwa kliki do przodu, mniejsza dźwignia, i się poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekK1902 Napisano 8 Lipca Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca Tak, próbowałem, bo też myślałem, że może drgania są za duże z powodu za dużej dźwigni, ale bliżej siodełka było tylko gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 8 Lipca Udostępnij Napisano 8 Lipca W taki razie zonk. Może @pytkum ma rację z nowym stelażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekK1902 Napisano 8 Lipca Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca Zamówiłem już, powinien jutro przyjść, więc zobaczę... 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekK1902 Napisano 10 Lipca Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca Informuję, że stelaż dla niskich ram rozwiązał problem! Teraz wygląda to elegancko! Dziękuję @pytkum! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi