dfq Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca (edytowane) Bez sensu pełna siatka. Przez ponad 3 lata jazdy z tą pół-siatką nigdy nie wpadł mi żaden owad pod kask, a mam kaski bardzo ażurowe, przewiewne ( z kolei problem ze słońcem). Na co dzień tak na dzień dobry jeżdżę 30km nad korytem Wisły ( w około łąki) gdzie owadów jest moc, w dodatku w jednym miejscu przy ścieżce rowerowej gość ma pasiekę., Dawniej nie raz wytrzepywałem pszczołę z pod kasku (nie gryzły). "Osiągnięcia" tegoroczne w trakcie jazdy : w rękę użarła mnie osa, druga wpadła pod koszulkę lekko rozsuniętą pod szyją i ukąsiła w klatkę. Pod kask nigdy. @ernorator szkoda zachodu. Gdyby siateczka uległa uszkodzeniu, zabrudzeniu itp, tu pistolecik i kilka punktów do odklejenia, zdjęcia siatki. Edytowane 10 Lipca przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca A mi w poniedziałek wpadł jakiś owad od boczno-tylnej strony i musiałem stawać i zdejmować kask więc się zdarza. Akurat w tym kasku mam siatkę tylko z przodu, przeważnie jeżdżę też w ciniutkiej czapeczce pod kaskiem ale akurat przedwczoraj stwierdziłem, że jest ciepło i pojadę bez czapki - co chwila się drapałem w głowę bo ciągle coś mi wpadało albo pot ściekał strużką i łaskotał, jednak wolę jeździć w czapeczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, dfq napisał: Przez ponad 3 lata jazdy z tą pół-siatką nigdy nie wpadł mi żaden owad pod kask No widzisz, a mnie praktycznie za każdym razem coś wpada, może masz jednak wiecej tej siatki niż w moim Abusie? Mnie się zdarza czasami deszcz owadów jak przejeżdżam pod drzewami - jakby na mnie spadały - może jaskrawe koszulki je przyciągają? Dla mnie owad pod kaskiem to spory dyskomfort i powód do zatrzymania. Mojej żonie na zjeździe coś wpadło pod dolną część ramki okularów i ugryzło. Edytowane 10 Lipca przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 10 Lipca Udostępnij Napisano 10 Lipca (edytowane) Możliwe ze mam więcej tej siatki , tak gdzieś do połowy. Mnie tylko gonią gzy i komary które w tej chwili już się pojawiły w lasach 🤣 Edytowane 10 Lipca przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 12 Lipca Udostępnij Napisano 12 Lipca U nnie jest siatka do ok. 1/3 po długości i nawet nie na całej szerokości. Moim zdaniem, nawet jak "wyłapuje" sporo owadów to jednak nie wszystkie: W czasie jazdy pochylam głowę więc te otwory w drugim rzędzie wyłapują robactwo. Sama siatka ma też spore otwory i coś małego też się może dostać i irytować 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sziva Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca Mam kask Casco Speedairo i tam jest metalowa gęsta siatka. Ani szerszeń ani wróbel nie sforsuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca (edytowane) Wczoraj mocowałem moskitiery w oknach i odłożyłem sobie ścinki 😉🤣 Edytowane 14 Lipca przez spidelli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października W dniu 10.07.2024 o 15:28, dfq napisał: Możliwe ze mam więcej tej siatki , tak gdzieś do połowy. Mnie tylko gonią gzy i komary które w tej chwili już się pojawiły w lasach 🤣 Możesz podać markę i model kasku? Jestyem na etapie zakupu i chętnie sprawdzone rozwiązanie zaanektuje u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 7 Października Udostępnij Napisano 7 Października Giro Helios i Giro Aries Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi