Yacko Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca (edytowane) We Włoszech duże promocje na Cannondale Scalpel HT 3 Carbon -do kupienia nawet za 7500z zł. Generalnie rower wydaje się dobrym wyborem, jedynie ten suport w standardzie PF30 i linia łańcucha 55mm. Cannondale projektował tą ramę od podstaw, dlaczego nie zastosowali BB92? Nie znam żadnej przewagi PF30 względem BB92 a PF30 powoduje problem z użyciem korb Shimano - według mojej wiedzy potrzebne przejściówki, ewentualnie Token. Jak się zapatrujecie na ten element ? Edytowane 7 Lipca przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Mam podobny dylemat. Szukam powoli nowego xc i ta rama bardzo mi się podoba. Recenzje są super. Fajnie pomyślane z tylne widełki które pracują, do tego sztyca 27.2. Geometria odważna. Ale suport bb 30 / pf 30 mnie blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 11 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Ja odpuściłem. Był niedawno w promocji Scale 930 za jakieś 6500zł - zmienić koła, manetkę na XT i moim zdaniem całkiem fajny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 11 Sierpnia Udostępnij Napisano 11 Sierpnia Scale z tego roku? Promka w pl czy europ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 11 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia (edytowane) Tak, tegoroczny. https://evolutionbikes.it/products/scott-scale-930?variant=48874291953986 Ciekawa też Alma M30 ale już drożej sporo. Edytowane 11 Sierpnia przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Nie mam jakoś przekonania do Orbei. Scalpel muszę poczytać jakie korby pasują do p30. Scale jakby w pl był nowy za 6500 to bym kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 12 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia (edytowane) Niestety najniższe oferty na nowego w PL jakie otrzymałem to 7500zł.Orbea wieczysta gwarancja na ramę bez konieczności przeglądów. Scott pięć lat po zarejestrowaniu i wymagane przeglądy. Ja również stawiam wyżej Scotta jeśli chodzi o jakość ram, ale gwarancja Orbea duży plus. Ostatecznie wróciłem do aluminiowego Chisela, tym razem w nowej odsłonie geometrii. Edytowane 12 Sierpnia przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 12 Sierpnia Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Nowa odsłona Chisela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 12 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia Miałem pierwszego w 2018, nowa odsłona od 2021 ze zmienioną geometrią i większą (podobno) sztywnością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi