ByMySide Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Siema Wymieniłem wczoraj blat z przodu sram gx z 32 na 34 zęby Wsiadłem na rowerek i od razu zauważyłem że napęd działa dużo gorzej niż ze zębatką 32 (dławi się, myśli długo czy wrzucić czy zrzucić itp) Zębatkę oczywiście zakupiłem z przesunięciem 3mm bo mam rame w boost 148mm Blat jest oryginalny sramowski Łańcuch jest za krótki czy co? Dodać jedno albo ze dwa ogniwa? Kaseta i łańcuch to SRAM XX1 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Jeżeli zmieniłeś tylko blat, to można w ciemno strzelać że chodzi o długość łańcucha. Próbowałeś regulować tylną przerzutkę, w szczególności odsunięcie górnego kółka od kasety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByMySide Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca Nic nie regulowałem To jak przedłużyć łańcuch o ogniwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Nie prościej spróbować najpierw regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByMySide Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca Spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Większy blat odciągnął kółko prowadzące przerzutki od kasety. Stąd degradacja jakości zmiany biegów. Ze obrót/dwa śrubą regulacji B ( ta zaraz przy haku ) powinno rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByMySide Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 12 minut temu, uzurpator napisał: Większy blat odciągnął kółko prowadzące przerzutki od kasety. Stąd degradacja jakości zmiany biegów. Ze obrót/dwa śrubą regulacji B ( ta zaraz przy haku ) powinno rozwiązać problem. W sensie to kółko do wewnątrz czy do zewnątrz ma iść? Jak je ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Ani jedno, ani drugie. Napisałem Ci wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByMySide Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca Ogarnąłem Ustawiłem kąt opasania i jest bajka Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi