rubinio Napisano 6 Lipca 2024 Napisano 6 Lipca 2024 Witam, kupiłem rower zjazdowy, w którym znajduje się amortyzator cane creek double barrel (240/76) oraz sprężyna rockshox 600lb. moja waga to ok 95kg a sag jaki mam teraz to okolice 30%, chciałbym uzyskać coś w okolicach 15/20% bo jak dla mnie jest za miękko przez co bardzo często wcina mi zawieche na wybiciach i źle się to kończy. I teraz moje pytanie czy dostanę gdzieś spręzynę, która będzie pasować do tego dampera czy zostaje tylko zmiana? Cytuj
olo850 Napisano 7 Lipca 2024 Napisano 7 Lipca 2024 15% sagu to chyba gruba przesada. Na stronach CC pokazują się progresywne sprężyny, dostępne w europejskich sklepach. W Polsce piwnica rowerowa też kiedyś miała te dampery, zadzwoń i zapytaj. Na pewno jest to towar do dostania. Cytuj
Galvatron Napisano 8 Lipca 2024 Napisano 8 Lipca 2024 W sprawie sprężyny spróbuj pogadać z polskim dystrybutorem CC - Beastie Bikes: https://beastiebikes.pl Być może wyjściem faktycznie byłaby sprężyna progresywna. Próbowałeś zwiększyć tłumienie kompresji? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi