RabbitHood Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca Czy nie wydaje się wam numeracja sporo zawyżona? Według kallysa M jest od 170-185 a L1 180-190. Jak dla mnie spokojnie można obniżyć te zakresy o 5 cm i zacząć L od 175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca Kellys tak ma. Mam 183 cm wzrostu, 87 cm przekrok i mam Gate 30 w rozmiarze M (i jestem na nim dość wyciągnięty) i Soot 50 w rozmiarze L ale żeby było wygodnie musiałem zmienić mostek na krótszy o 2 cm bo jeżdżąc "na łapach" wygodniej mi było trzymać ręce okoł 2-3 cm przed łapami. Z premedytacją nie kupiłem M bo chciałem wyżej główkę ramy i bardziej rekreacyjną pozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 5 Lipca Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca (edytowane) Czyli z 180cm spokojnie mogę brać M. Kurde stack wydaje mi się strasznie krótki - bardziej pod jakiegoś hard-taila a nie fitnessa.. Edytowane 5 Lipca przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca Mam też fitnessa Cube SL Road z 2017 i tam Stack jest o 1 cm większy ale Reach i L też większe o 2 cm. Mi się na nim jeździ wygodnie ale wydaje mi się, że rower ten jest raczej mniejszy niż większy dla mnie i ten Kellys krótszy o 2 cm mógłby być maławy dla mnie, ale ja jestem wyższy o 3 cm, więc dla Ciebie może być o.k. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 5 Lipca Udostępnij Napisano 5 Lipca 7 godzin temu, Greg1 napisał: Kellys tak ma. Mam 183 cm wzrostu, 87 cm przekrok i mam Gate 30 w rozmiarze M (i jestem na nim dość wyciągnięty) i Soot 50 w rozmiarze L ale żeby było wygodnie musiałem zmienić mostek na krótszy o 2 cm bo jeżdżąc "na łapach" wygodniej mi było trzymać ręce okoł 2-3 cm przed łapami. Miałem podobnie z Soot50. Przy moich 181cm Soot był jakiś taki nieforemny. Po kilkunastu korektach doszedłem do idealnych ustawień, ale wymagało to skrócenia mostka o 20mm i dodatkowo przesunięcia siodła w kierunku jazdy. Gdybym miał kupić ten rower jeszcze raz, wziąłbym rozmiar M. Oczywiście w wypadku gdyby Soot był przeznaczony na szosę, wtedy nie byłoby problemu, jednak inaczej jest przy grawelowaniu, gdzie konieczna jest zwiększona ruchliwość i częste zmiany pozycji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Lipca Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca No i powiem wam, że jestem zadowolony i niezadowolony. Po 200km całkiem przyjemnie mi się jeździ - a to wszystko przez to, że czuję się na nim jak na hardtailu którego mam... Coś czuję, że będę musiał go trochę wydłużyć i obniżyć. Bez baranka się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca Możesz na razie dać mostek na większym minusie i może też dłuższy o 10-20 mm i zobaczyć jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca Na razie nie będę zbyt wiele kombinował, zajadę clarisa do zimy (ale coś czuję, że prędzej mnie wnerwi - jakością pracy niewiele różni się od turnejów...) i przerzucę się na prawilnego GRXa to wtedy barankiem i mostkiem załatwię sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi