TheJW Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) Grzebałem ostatnio w swoim Gruzie, żeby w końcu go uruchomić i zacząć dojeżdżać nim do pracy. Przy czyszczeniu widelca okazało się, że stare, ponad 20-letnie gumy osłaniające sprężyny popękały, więc tak czy inaczej musiałem je zdjąć. No ale rower ma być do jazdy po wszystkim i w każdych warunkach, więc wypadało je czymś zastąpić, żeby za szybko nie zatrzeć widelca. W ten sposób powstały osłony Schwalbe No.19. To też dobra odpowiedź na pytanie "po co trzymasz te stare dętki?". Z szosowej zrobiłem osłonę pod łańcuch. Edytowane 4 Lipca przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca Czy ja dobrze widzę, że ten widelec ma sprężyny na zewnątrz górnych goleni (a nie w dolnych w środku)? Poza tym gratulacje - utrzymać przez 20 lat stalowy widelec to wymaga dbałości - jak dbasz tak masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Lipca Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) Dokładnie tak jest. Też się nieźle zdziwiłem, jak rozcinałem stare harmonijki. Gdyby nie to, nie kombinowałbym z dętką i zostawił gołe golenie. Jeśli chodzi o sprężyny, to są w niemalże idealnym stanie, rdza jedynie na punktach styku ze stalowymi podkładkami. Na śrubie wewnątrz goleni rdzy było już więcej, ale i materiał ewidentnie gorszy. Same górne golenie dość mocno wytarte z anody, ale widelec się ugina. I właściwie tyle można o nim powiedzieć, bo z amortyzacją ma to niewiele wspólnego. Edytowane 4 Lipca przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 7 Lipca Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca Masz zdjęcie bez osłon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca Nie, nie zrobiłem... Przypomniałem sobie jak już wszystko było poskładane. 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi