ma83 Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca Cześć, wracam po 10 latach stałem się wtedy dzięki waszym poradom szczęśliwym posiadaczem Kandsa Maestro. Wtedy to chyba na forum panowała swoista sekta tego modelu. Przez pierwsze 3 lata sporo jeździłem, później kilka przestał w garażu i od 3 lat kręcę sporadycznie krótkie trasy ale chcę wrócić do dłuższych przejarzdżek +100km. Obecnie przez moje zaniedbanie rower stał się kompletnym gruzem dlatego planuję kupić coś nowego i znowu zwracam się do was z prośbą o poradę, mam nadzieję że znowu dzięki waszej wiedzy kupię coś na 10 lat. Coś o mnie mam 181 cm wzrostu i 75 kg wagi. Szukam czegoś zbliżonego geometrią właśnie do Maestro tylko bez amortyzacji i bez przedniej przerzutki, najlepiej z prostą kierownicą. Po wstępnych oględzinach w sklepie nic nie przykuło mojej uwagi, jeżeli chodzi o cenę to najlepiej coś w okolicach 3000 zł jak będzie taniej to super a jak więcej to też przeżyję. Generalnie to nie jestem typem co patrzy na cyferki i chce coraz lepszy sprzęt żeby zejść z wagi itp w sumie te podzespoły co miałem w maestro mi w zupełności wystarczały. Jeżeli nie znajdzie się nic gotowego to pomyślałem żeby samemu złożyć rower nawet wpadła mi w oko rama z aliexpress Seaboard GR02 ale oczywiście najlepiej byłoby kupić gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca Zerknij na Mariny, np ten model https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-kentfield-2-2 Tylko na dzień dobry zainwestował bym w wymianę hamulców na hydrauliczne. Spokojnie starczy na to 200-300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi