Michal2008 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Cześć, przymierzam się do zakupu pedałów szosowych i mam 3 propozycje: 1.LOOK KEO 2 MAX, Time Xpresso 6 2. Shimano 105 Co polecacie? chciałbym spróbować czegoś innego od Shimano, chyba, że nie ma to sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Nie mam porównania do Shimano, ale Keo 2 Max mam i polecam. Działa, nie psuje się, przeżyło bez serwisu kilkanaście tysięcy km. Nie wiem co więcej napisać, w szosowych pedałach za wyjątkiem wynalazków nie ma dużego pola do innowacji/różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Od siebie polecam time xpresso...mi się jeździ lepiej niż Shimano, choć tych drugich już dawno nie miałem. Miałem 4 , ale uszkodziłem. Kupiłem więc podstawowe xpresso 2....różnicy nie widać, a ta metalowa blaszka która jest w 4 i 6- no jakoś nie odczuwam braku. Podoba mi się trzymanie pedał/blok, możliwość zmiany qfactora. Bloki duże więc chodzi się średnio, ja wymieniam co 2 lata bo się czubek bloku trochę ściera. Z pedałami dostajesz komplet bloków, a później nowe bloki to ok.50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca https://www.szumgum.com/pedaly-szosowe-xpedo-thrust-10-nc.html Lżejsze niż Durace i nie łapiące luzów plus dość duża możliwość regulacji napięcia sprężyny. Posiadają 3 mechaniczne łożyska. Kompatybilne z blokami Looka/Assiomy. Zdecydowanie najlepsze szosowe jakie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Look Keo 2 Max. Serwis zrobisz w 10 minut, będziesz potrzebował jedynie klucza oczkowego. Szkoda czasu na Shimano, które na dodatek z tego co pamiętam są cięższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 3 Lipca Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca Dzięki za wszystkie sugestie. Zamówiłem keo 2 max zobaczymy co to będzie 👍🏻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca (edytowane) Będziesz zadowolony. Moja sugestia jest taka, że teraz jeździj, a po sezonie je otwórz i nałóż smaru bo: 1. Look oszczędza i środek jest suchy. Jak jeździsz w deszczu, to będzie problem. 2. Jak dodasz smaru, to pedał nie będzie się kręcił tak luźno i znacznie łatwiej będzie Ci się wpiąć. Po prostu będzie trzymał się w miarę pionowo. Jak tego nie zrobisz, to będzie latał i naprawdę będziesz długo szukał stopą miejsca wpięcia, co nie jest zbyt bezpieczne. Ustaw sobie siłę wpięcia na minimum na początek, bo sprężyna sama w sobie jest dość mocna. Edytowane 3 Lipca przez Krypto.Szosowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi