dobry Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Cześć, szukam cienkich rękawiczek MTB, mam fajne grube gripy po to, żeby bez rękawiczek jeździć, ale jak zaczyna się bardziej wymagający korzeniasty kamienisty teren typu Otik w Szczyrku, to jednak spocone ręce potrzebują dodatkowej warstwy zwiększającej przyczepność. Kurcze, rękawiczek szukam z jak najcieńszą warstwą od strony dłoni. W sklepach okolicznych nic ciekawego nie znalazłem. Wszystko bez palców. Oglądam rocday flow i trail ale nie potrafię ocenić na zdjęciach jak z grubością, czy mają wkładki czy nie. Ktoś coś poleci bez żadnych wkładek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Rocday flow są cienkie i nie mają żadnych wkładek. Używam w celu jak opisany powyżej i jestem zadowolony, nie szukaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Ja od siebie polecam rękawiczki Giant użytkuje już któryś sezon, są cienkie, chwyt jest dobry, fajnie dopasowują się do dłoni. Wytrzymałość też jest niezła, obecne męczę już drugi sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Może Endura Hummvee Lite II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Od 2 lat używam Chiba Superlight i w porządku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Leatt GripR są naprawdę cienkie i wygodne. Miałem Rocday Flow i mimo mojej sympatii to marki, wybrałbym Leatt'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca To są moje ulubione https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-rowerowe-mtb-rockrider-st-100/_/R-p-301147 Tanie, cienkie, piorę wiele razy, wolę niż foxy za 3x tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca . taktyczna kropka, bo też szukam 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 2 Lipca Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca Moi drodzy, dzięki. Z polecanych przez was rękawiczek, ze zdjęć internetowych i opisów w sklepach najbardziej przypadły mi do gustu Leatt 1.0 GripR. Z tego co udało mi się poszukać to rozmiar L na Allegro jest nawet w okolicach stówy, a S-ka (to już nie dla mnie) na Bikeinn nawet poniżej 60pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca 14 godzin temu, Wojcio napisał: To są moje ulubione https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-rowerowe-mtb-rockrider-st-100/_/R-p-301147 Tanie, cienkie, piorę wiele razy, wolę niż foxy za 3x tyle. Też mam i uważam, że to fajny produkt. Moimi ulubionymi są te: https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-334279?mc=8670362 Świetnie wykonane i dobre jakościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca Fakt, przymierzałem te droższe i są super. Ale poskąpiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 3 Lipca Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca Z tymi decathlonowymi jest taki problem, że składają się z paneli (czyli mają jakieś szwy, linie klejenia inne przegrubienia) lub mają te silikonowe naklejki. Szukam totalnie gładkich, jednolitych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbi Napisano 14 Lipca Udostępnij Napisano 14 Lipca TYGU polecam Mam kilka par (nie mam z tego roku tylko, bo jak na razie wszystkie inne żyją), najciensze ktore mialem, to żólte z 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Lipca Udostępnij Napisano 21 Lipca W obecnym sezonie używam FOX FLEXAIR i się sprawdzają, jednak nie wypowiem się co do trwałości. https://allegro.pl/oferta/rekawiczki-fox-flexair-black-enduro-mx-roz-xl-10632776770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 21 Lipca Udostępnij Napisano 21 Lipca Też tylko Flexairy używam i są świetne. Żywotność super. Ja sam je niszczę szybciej niż one się zużywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Nie myślałeś raczej o innych uchwytach? Może lepiej w tę stronę, rękawiczki w takie upały jak teraz są to może być średni pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca @leon7877 Jeśli komuś mocno pocą się dłonie to w upały bez rękawiczek nie ma jazdy - na trudniejszych odcinkach pewność chwytu kierownicy znacznie spada. Ja mogę się obyć bez rękawiczek jak jest chłodniej, ale w upały muszę mieć rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca 4 godziny temu, leon7877 napisał: Nie myślałeś raczej o innych uchwytach? Może lepiej w tę stronę, rękawiczki w takie upały jak teraz są to może być średni pomysł Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez rękawiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca 1 godzinę temu, Maciorra napisał: Ja mogę się obyć bez rękawiczek jak jest chłodniej, ale w upały muszę mieć rękawiczki. Ja mam raczej odwrotnie - gumowe ergonomiczne uchwyty mi wystarczają nawet gdy jest upał, ręce w czasie jazdy za bardzo się nie pocą. Rękawiczek potrzebuję jak jest chłodno, poniżej +10 już robi się nieprzyjemnie a poniżej +5 już muszą być rękawice obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi