dobry Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Cześć, szukam cienkich rękawiczek MTB, mam fajne grube gripy po to, żeby bez rękawiczek jeździć, ale jak zaczyna się bardziej wymagający korzeniasty kamienisty teren typu Otik w Szczyrku, to jednak spocone ręce potrzebują dodatkowej warstwy zwiększającej przyczepność. Kurcze, rękawiczek szukam z jak najcieńszą warstwą od strony dłoni. W sklepach okolicznych nic ciekawego nie znalazłem. Wszystko bez palców. Oglądam rocday flow i trail ale nie potrafię ocenić na zdjęciach jak z grubością, czy mają wkładki czy nie. Ktoś coś poleci bez żadnych wkładek? Cytuj
olo850 Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Rocday flow są cienkie i nie mają żadnych wkładek. Używam w celu jak opisany powyżej i jestem zadowolony, nie szukaj dalej. Cytuj
seba8121 Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Ja od siebie polecam rękawiczki Giant użytkuje już któryś sezon, są cienkie, chwyt jest dobry, fajnie dopasowują się do dłoni. Wytrzymałość też jest niezła, obecne męczę już drugi sezon. Cytuj
lewocz Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Od 2 lat używam Chiba Superlight i w porządku jest. Cytuj
Rafu Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Leatt GripR są naprawdę cienkie i wygodne. Miałem Rocday Flow i mimo mojej sympatii to marki, wybrałbym Leatt'a. Cytuj
Wojcio Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 To są moje ulubione https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-rowerowe-mtb-rockrider-st-100/_/R-p-301147 Tanie, cienkie, piorę wiele razy, wolę niż foxy za 3x tyle. Cytuj
dobry Napisano 2 Lipca 2024 Autor Napisano 2 Lipca 2024 Moi drodzy, dzięki. Z polecanych przez was rękawiczek, ze zdjęć internetowych i opisów w sklepach najbardziej przypadły mi do gustu Leatt 1.0 GripR. Z tego co udało mi się poszukać to rozmiar L na Allegro jest nawet w okolicach stówy, a S-ka (to już nie dla mnie) na Bikeinn nawet poniżej 60pln. Cytuj
vincek Napisano 3 Lipca 2024 Napisano 3 Lipca 2024 14 godzin temu, Wojcio napisał: To są moje ulubione https://www.decathlon.pl/p/rekawiczki-rowerowe-mtb-rockrider-st-100/_/R-p-301147 Tanie, cienkie, piorę wiele razy, wolę niż foxy za 3x tyle. Też mam i uważam, że to fajny produkt. Moimi ulubionymi są te: https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-334279?mc=8670362 Świetnie wykonane i dobre jakościowo. Cytuj
Wojcio Napisano 3 Lipca 2024 Napisano 3 Lipca 2024 Fakt, przymierzałem te droższe i są super. Ale poskąpiłem. Cytuj
dobry Napisano 3 Lipca 2024 Autor Napisano 3 Lipca 2024 Z tymi decathlonowymi jest taki problem, że składają się z paneli (czyli mają jakieś szwy, linie klejenia inne przegrubienia) lub mają te silikonowe naklejki. Szukam totalnie gładkich, jednolitych. Cytuj
Serbi Napisano 14 Lipca 2024 Napisano 14 Lipca 2024 TYGU polecam Mam kilka par (nie mam z tego roku tylko, bo jak na razie wszystkie inne żyją), najciensze ktore mialem, to żólte z 2022 Cytuj
afly Napisano 21 Lipca 2024 Napisano 21 Lipca 2024 W obecnym sezonie używam FOX FLEXAIR i się sprawdzają, jednak nie wypowiem się co do trwałości. https://allegro.pl/oferta/rekawiczki-fox-flexair-black-enduro-mx-roz-xl-10632776770 Cytuj
Electronite Napisano 21 Lipca 2024 Napisano 21 Lipca 2024 Też tylko Flexairy używam i są świetne. Żywotność super. Ja sam je niszczę szybciej niż one się zużywają. Cytuj
leon7877 Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 Nie myślałeś raczej o innych uchwytach? Może lepiej w tę stronę, rękawiczki w takie upały jak teraz są to może być średni pomysł Cytuj
Maciorra Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 @leon7877 Jeśli komuś mocno pocą się dłonie to w upały bez rękawiczek nie ma jazdy - na trudniejszych odcinkach pewność chwytu kierownicy znacznie spada. Ja mogę się obyć bez rękawiczek jak jest chłodniej, ale w upały muszę mieć rękawiczki. Cytuj
afly Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 4 godziny temu, leon7877 napisał: Nie myślałeś raczej o innych uchwytach? Może lepiej w tę stronę, rękawiczki w takie upały jak teraz są to może być średni pomysł Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez rękawiczek. Cytuj
leon7877 Napisano 24 Lipca 2024 Napisano 24 Lipca 2024 1 godzinę temu, Maciorra napisał: Ja mogę się obyć bez rękawiczek jak jest chłodniej, ale w upały muszę mieć rękawiczki. Ja mam raczej odwrotnie - gumowe ergonomiczne uchwyty mi wystarczają nawet gdy jest upał, ręce w czasie jazdy za bardzo się nie pocą. Rękawiczek potrzebuję jak jest chłodno, poniżej +10 już robi się nieprzyjemnie a poniżej +5 już muszą być rękawice obowiązkowo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi