martingg Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Ktoś poleci coś do skręcania carbonu? coś dobrego wolę kupić raz i mieć na lata ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Ja użytkuje Jonnesway T27030N. U mnie w fullu raczej do wszystkiego wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca Jakieś dobrej jakości końcówki przy okazji ? czy np. zwykłe yato będzie spoko? bo mam zwykły klucz yato np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Końcówki mam King Tony, czy są one lepsze od Yato, nie wiem. Jeżeli yato są dobrze spasowane, to przy tak małej sile jak w rowerze będą się dobrze sprawować. Oceń jeszcze jakie momenty są potrzebne do twojego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 23 minuty temu, seba8121 napisał: Jonnesway T27030N Miałem ten klucz. Jest mocno nieprecyzyjny w dolnym zakresie. Im większy zakres tym niższa precyzja. Jeśli Jonnesway to T27010N (2-10 Nm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Końcówki pelecę wery. Tego typu co poniżej. Warto też 5mm mieć dłuższą (wera ma takie 5 czy 7cm). https://www.ceneo.pl/87974947?fto=509654140&fto_type=1&se=ka0Li_nVhOsZUH8q8uzTrnfmh46Jrlju&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwp4m0BhBAEiwAsdc4aOXqocf310f9D0Urdiv6D72UK8VMZmENJW7mhCpI3Ei56WiEHomOiBoCAVAQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 1 godzinę temu, KNKS napisał: Jeśli Jonnesway to T27010N (2-10 Nm). Wszystko w zależności co się chce przykręcać. Tak naprawdę by trzeba mieć 2 jak nie 3 klucze które pracują w małych przedziałach. Mnie wyżej wymieniony wystarcza, głównie kręcę koła i elementy zawieszenia gdzie potrzeba 15-30Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Dokładnie. Do delikatnych elementów karbonowych jak zaciski sztycy, ekspandery czy mostki warto zaopatrzyć się w precyzyjny klucz o wąskim zakresie. Do elementów w przedziale 15-30Nm nie ma szczególnej filozofii. Ważne żeby klucz posiadał świadectwo kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Ale chińskie klucze mają świadectwo kalibracji... jedno i to samo dla każdego egzemplarza klucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi