Michal2008 Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Cześć, mam pytanie odnośnie sygnalizacji zakrętów; dźwiękowej oraz wizualnej w formie strzałek i odległości do zakrętów, czy to musi być dodane na mapce, którą udostępnia np. w moim przypadku organizator zwodów? Czy da się to ustawić jakoś w urządzeniu/aplikacji? Ktoś może posiada ten liczniki i jest w stanie się wypowiedzieć? Pytanie dotycz brytona rider 420, podczas zawodów słyszałem, że inni mieli przed zakrętami sygnały dźwiękowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca W tego typu licznikach wystarczy, że wczytasz ślad przygotowany przez organizatora (zwykle .gpx albo .fit). Licznik sam na tej podstawie będzie pokazywał info o zbliżającym się zakręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca no nie do końca, bo wgrałem, wczoraj jechałem i ślad był ok, ale sygnalizacji skrętów nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca Brytona nie używam już jakiś czas, ale z tego co pamiętam musisz zaimportować trasę do aplikacji i wybrać opcję zakręt po zakręcie. Tak przygotowaną trasę wysyłasz do licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca W tanich chińskich gówienkach, które mają funkcję prowadzenia po śladzie działa to z automatu. Zakładam, że masz w tym śladzie punkt startu i mety i ślad importujesz najpierw do BrytonActive a póżniej z niej do licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca tak, jest start i meta, importuje tak jak napisałeś, ale wskazówek podczas podróży po śladzie brak. dobra, trzeba było dodać funkcję przed przesłaniem na licznik "dodaj do pliku info zakręt po zakręcie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 15 Października Autor Udostępnij Napisano 15 Października Wracając do tematu, dodając funkcję sygnalizacji zakręt po zakręcie psuje to mapę i pokazuje nie prawdziwą ścieżkę? Ktoś ogarnia gdzie leży problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 16 Października Udostępnij Napisano 16 Października Funkcja zakręt po zakręcie korzysta z map brytona, widocznie nie których fragmentów trasy brak w tych mapach. U mnie 2 lata temu brakowało kawałka trasy r10 w okolicach Gdańska np. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 16 Października Autor Udostępnij Napisano 16 Października Biorę inną trasę praktycznie w mieście i też te same krzaki trochę słabo to wygląda… Wolek, masz może jakąś trasę ze swojej okolicy, którą mógłbym przetestować czy dobrze przekonwertuje? 😮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Października Udostępnij Napisano 16 Października Mamy zgadywać jaki wzór narysowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 18 Października Autor Udostępnij Napisano 18 Października jest ktoś chętny, aby przetestować te trasy na garmine? w sensie, żeby dodać zakręt po zakręcie i jak to przekonwertuje? czy w garminie z automatu to się dzieje po wgraniu .gpx-a? Napisałem do suportu brytona, prosili o trasy i faktycznie napisali, ze lipa, ale poprawią t w aktualizacji hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi