Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

mam pytanie odnośnie sygnalizacji zakrętów; dźwiękowej oraz wizualnej w formie strzałek i odległości do zakrętów, czy to musi być dodane na mapce, którą udostępnia np. w moim przypadku organizator zwodów? Czy da się to ustawić jakoś w urządzeniu/aplikacji? Ktoś może posiada ten liczniki i jest w stanie się wypowiedzieć? Pytanie dotycz brytona rider 420, podczas zawodów słyszałem, że inni mieli przed zakrętami sygnały dźwiękowe...

obraz_2024-07-01_134750345.png

Napisano

Brytona nie używam już jakiś czas, ale z tego co pamiętam musisz zaimportować trasę do aplikacji i wybrać opcję  zakręt po zakręcie. Tak przygotowaną trasę wysyłasz do licznika.

Napisano

W tanich chińskich gówienkach, które mają funkcję prowadzenia po śladzie działa to z automatu. Zakładam, że masz w tym śladzie punkt startu i mety i ślad importujesz najpierw do BrytonActive a póżniej z niej do licznika.

Napisano

tak,

jest start i meta, importuje tak jak napisałeś, ale wskazówek podczas podróży po śladzie brak.

dobra, trzeba było dodać funkcję przed przesłaniem na licznik "dodaj do pliku info zakręt po zakręcie"

• 3 miesiące temu...
Napisano

Funkcja zakręt po zakręcie korzysta z map brytona, widocznie nie których fragmentów trasy brak w tych mapach. U mnie 2 lata temu brakowało kawałka trasy r10 w okolicach Gdańska np. 

• Zmieszany 1
Napisano

jest ktoś chętny, aby przetestować te trasy na garmine? w sensie, żeby dodać zakręt po zakręcie i jak to przekonwertuje? czy w garminie z automatu to się dzieje po wgraniu .gpx-a? Napisałem do suportu brytona, prosili o trasy i faktycznie napisali, ze lipa, ale poprawią t w aktualizacji hehe :)