znajomy Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Cześć Co ile dolewacie mleka do opon? Czyścicie przed ty opony czy tylko dolewacie j jazda? Pozdrawiam Cytuj
KNKS Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Zależy od mleka. Sprawdziłeś w jakim jest stanie ? Cytuj
znajomy Napisano 1 Lipca 2024 Autor Napisano 1 Lipca 2024 Mam wlane mleko w zeszłym roku (jakieś 3k km) i zastanawiam się, czy trzeba tam zaglądać, czy tylko dolać. Cytuj
JWO Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Na czery zamleczone kola 2 lata temu, teraz do jednego musze dolac. Nie da sie napapowac powyzej 1.5bara. Nie zamierzam czyscic ani zagladac do srodka 1 1 Cytuj
nossy Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) W szosie między 30, a 45 ml na każde koło raz na rok, nie zaglądam.... Edytowane 1 Lipca 2024 przez nossy Cytuj
KNKS Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Trzeba kontrolnie zaglądać. Oczywiście jeśli zależy ci na niskiej wadze zestawu kołowego. W przeciwnym razie tylko dolewać i obserwować jak zaschnięta warstwa narasta... Jakie mleko ? Edytowane 1 Lipca 2024 przez KNKS Cytuj
Rafał87 Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Mleko w zależności co podaje producent to pozostaje w płynniej postaci przez 2-4miesiace. Tylko wtedy jest w stanie uszczelniać jakieś przebicia. Oczywiście po roku koło może byc szczelne ale nie uszczelni przebić bo mleko będzie zaschnięte. Ja dolewam co jakieś 3miesiace bez ściągania opony a na wiosne sciagam oponę i czyszcze ze starego mleka. Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Ja dolewam przez wentyl, ale zawsze wcześniej sprawdzam czy coś tam jeszcze chlupie. Przez wentyl sprawdzam też poziom miarką - jak olej w samochodzie Nie ściągam opon i nie czyszczę. Dlaczego? Bo wszystko działa. A znalazłem kilka miejsc z potencjalnym kolcem, których wolę nie ruszać. Cytuj
Wojcio Napisano 1 Lipca 2024 Napisano 1 Lipca 2024 Mleko Stans - dolewamy co rok, zwykle do jednej (z 6) opon zaglądamy i zawsze trochę płynnego było (uważam, że by starczyło). Nie czyścimy. Ale tylne gumy zużywają sią tak szybko, że wymiana była zamiast dolewania po roku. Leję 90ml do 29x2,4 a dolewamy 60. 4 rok 3 rowery. Ważne, że przechowywane są w chłodnym miejscu - nawet latem jest chłodno. Raz na wycieczce znajoma przebiła oponę i wyszło, że miała już całkowicie sucho. Dolewka 60ml w trasie i się uszczelniło. Dlatego zwykle mam przy sobie 60ml mleka. 1 Cytuj
JWO Napisano 2 Lipca 2024 Napisano 2 Lipca 2024 Wczoraj zrobilem servis. Po 10 godzinach powietrze schodzilo do zera. Zdjalem opone i wyczyscilem tylko brzegi z zaschnietego mleka. W srodku ciagle bylo wilgotno. Nalalem 'setke' bezposrednio do opony (bo nie mialem lejka/strzykawki). Przez 1 godzin trzyma. Przyjechalem do pracy. Zobaczymy czy wroce, czy pieszo Cytuj
znajomy Napisano 3 Lipca 2024 Autor Napisano 3 Lipca 2024 Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze jedno. Macie jakieś preferencje do producenta czy mleko to mleko obojętnie jakie? Pozdrawiam Cytuj
KNKS Napisano 3 Lipca 2024 Napisano 3 Lipca 2024 Ilu użytkowników - tyle opinii. Poszukaj na forum, na pewno dowiesz się co i jak. Cytuj
znajomy Napisano 28 Lipca 2024 Autor Napisano 28 Lipca 2024 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi