ernorator Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Wyposażyłem się w pedały z pomiarem mocy assioma duo shi i (ku mojemu wielkiemu zdziwieniu) okazało się, że ich qfactor (65mm vs 55mm w zwykłych) nie tyle nie był problemem ale był tym czego potrzebowałem a nie wiedziałem, że potrzebuje. Więcej mocy, dłużej i nie występuje przeciążenie ścięgna udowego jak mocno cisnę korbę. Problem polega na tym, że assioma są w gravelu a w szosie mam pomiar inpeak w ramieniu korby. Wyniki pomiarów mocy są właściwie takie same a nie chce mi się ciągle przekręcać pedałów. I tu moje pytanie, czy ktoś zna/kupował przedłużki do pedałów, żeby osiągnąć ten qfactor 65-70mm? Takie, żeby mi nie pękły jak będę dociskał te 800-1000W bo przy takich interwałach mam jakieś 50km/h+ na liczniku i pewnie by bolało. Dla pewności chodzi mi o coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Kupiłem takie od Chińczyka z aliexpress za 6zł+3zł wysyłka w jakiejś turbo promocji w zimę. Wtopiłem wtedy z pedałami sqlab i próbowałem to uratować w sposób ekonomicznie zasadny. O dziwo po tygodniu były na poczcie. Przejeździłem zimę treningów interwałowych na trenażerze, ciągałem przyczepę po 500-600W na podjazdach i wszystko w porządku. Tyle że one mają bodajże 16mm i mniej nie mają prawa mieć. Mogę przekazać do testu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca No właśnie będę miał sqlab 511 69mm do testów i ewentualnego nabycia jeśli będą ok. Cały czas jestem mocno zadziwiony tym, że te 10mm robi mi taką różnicę. Cytat Tyle że one mają bodajże 16mm i mniej nie mają prawa mieć. To też dobrze jak i 511 69mm bo korba ultegra w szosie ma qfactor 146 a grx w gravelu 151 więc żeby mieć na pedałach qfactor w szosie jak w gravelu, 15mm przedłużki albo pedały 70mm będzie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 7 Lipca Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca sqlab 511 69mm zdały egzamin, 150km wyścigu kolarskiego (chociaż ja to tak mniej się ścigam a bardziej chce przetrwać) i odczucia jak z assioma duo shi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi