bartul_ Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Witam, od roku jeżdżę na dartmoor hornet z 2022r. i w końcu przyszedł czas na zamianę opony WTB 27.5 z szerokością 2.8. Myślałem nad Maxxis minion DHF z przodu i z tyłu, ale nie wiem co z szerokością. W hornecie domyślnie jest aż 2.8, a chciałbym zamontować 2.6. Czy wejdzie? Będzie odczuwalna różnica? A może inna konfiguracja opon? Zależy mi na maxxisach bo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Jak może nie wejść węższa opona? Odczuwalna różnica w czym? Opony dobierasz do tego po czym jeździsz a nie na wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Da się i 2.5" wstawić. Różnica będzie odczuwana w każdym rodzaju nawierzchni czy to asfalt czy teren. Czy na minus to już twoja kwestia bo jednak nie dużo osób używa plusowych opon w rowerach tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi