krolik737 Napisano 29 Czerwca Udostępnij Napisano 29 Czerwca witam mam pytanie poniewaz nie wiem czy to pękniecie lakieru czy ramy prosiłbym o pomoc Kross level 7.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Wygląda na początki destrukcji ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca (edytowane) Potwierdzam, może to być początek pęknięcia, miejsce jest bliskie spawu (który został wyszlifowany). Potencjalna lokalizacja pęknięcia mało dogodna. U mnie na czarny lakierze pęknięcie było bardzo słabo widoczne, dopiero po wyjęciu sztycy (wewnątrz ramy) ukazało się w pełnej okazałości. Edytowane 30 Czerwca przez afly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Czerwca Mod Team Udostępnij Napisano 30 Czerwca @afly Pudło - rama karbonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca O.O - Level 7 ma już carbon? A to mi nowina ;), jak na tą cenę to jestem zaskoczony. W takim razie rower na gwarancji, proponuję na koniec sezonu zgłosić sprzedawcy, aby się wypowiedział na ten temat sklep/producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca (edytowane) Na koniec sezonu może byc już pozamiatane. W chwili obecnej nie będą się wykręcać uszkodzeniem mechanicznym. Poza tym masz określony czas od chwili zauważenia do zgłoszenia (niestety ten post miże być dowodem) i jednak ryzyko odłamania się tej rurki podczas jazdy jest już podwyższone. Edytowane 30 Czerwca przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca W sumie mam podobny problem więc się podepnę. W jaki sposób się najlepszej upewnić czy "pęknięcie" na spawie to uszkodzenie lakieru czy coś poważniejszego? Jedyny pomysł jaki mam to lekkie zeszlifowanie lakieru i dokładne obejrzenie pęknięcia. Co jeszcze? Na słuch - czy coś trzeszczy? Na czuja - czy coś się rusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca To banalne i oklepane, ale... jeździć, obserwować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca (edytowane) No no - jak zjeżdżam te 45h z "górki" to mi się mokro robi w spodniach jak pomyślę o tym "pęknięciu" a co dopiero mam je obserwować! Pół biedy jak się rozjedzie pode mną na jakiejś leśnej chopce. Edytowane 1 Lipca przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi