tequila51 Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Cześć wszystkim, Mam problem z tylna przerzutką. Na najniższym biegu przy kręceniu do tyłu łańcuch przeskakuje na niektórych zębach/ogniwach. Tutaj link do filmiku: https://share.icloud.com/photos/0c5xwA5nwQIjALgpYRlxWCFew Próbowałem kręcić śruba H żeby zmienić położenia wózka, ale doszedłem do rozregulowania przerzutki i musiałem wrócić do poprzedniej pozycji śruby. Z czego wynika ten problem? Łańcuch nie jest wyciągnięty powyżej 0.75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 29 Czerwca Udostępnij Napisano 29 Czerwca Wygląda jakby łańcuch był trochę sztywny lub coś stawiało opór, przez co łańcuch wychodzi z zębów. Może bębenek chodzi nieco ciasno? Zanim zaczniesz często bardzo długą diagnozę... Po co to robisz? Jeżeli wszystko działa dobrze w kierunku jazdy, to szkoda Twojego czasu i sił, zwłaszcza że to szosa i do tyłu się nie kręci, zwłaszcza na najtwardszym biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Czerwca Udostępnij Napisano 29 Czerwca Grzebałeś przy łańcuchu? Mam na myśli skracanie, ja sobie kiedyś nieumiejętnie wcisnąłem pin zagniatając ogniwo i się kleszczyło. Czy to jedno konkretne ogniwo czy losowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tequila51 Napisano 25 Lipca Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca Cześć, Nie skracałem łańcucha. Generalnie jak na moje to losowe ogniwa w jakimś tam zbliżonym interwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi