Jubiler Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Dzień dobry, Dokręciłem dzisiaj nieznacznie kapsel sterów Acros i pękł. Nie zdawałem sobie sprawy, że może to być zrobione z plastiku (chyba). I teraz pytanie. Czy mogę go po prostu wykręcić i wymienić na taki https://4-bike.pl/product/kapsel-sterow-burgtec-top-cap-deep-blue bez jakiegoś większego zamieszania? Gwint nie wpadnie do środka w jakiś sposób? Nie chce mi się jechać do serwisu 😀 Nie jestem specjalistą i chciałbym to zrobić najmniej boleśnie. Ps. Kierownica chodzi lekko i nie ma luzów. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Możesz dać jakikolwiek. Pamiętaj tylko że dokręcasz go lekko żeby skasować luz na sterach a potem dokręcasz mostek śrubami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jubiler Napisano 27 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca Dziękuję za informację. Nie zamierzałem w ogóle ruszać mostka. Myślałem, że można tylko wykręcić ten stary, wkręcić nowy i po sprawie. Nawet nie ruszałbym kierownicyi nie podnosił koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Dokładnie tak - wykręcasz śrubę i wymieniasz dekielek. Mike pisał o prawidłowej regulacji napięcia łożysk, jak jest dobre (bez luzów i oporów) do do wymiany dekielka nie ruszasz mostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jubiler Napisano 27 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca Super. Dziękuję Panowie za konsultację. Wszystkiego dobrego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Czerwca Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi