RayanKellyswhip Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Witam zakupiłem nowy rower Kellys whip 10 z hamulcami tarczowymi mechanicznym które od wyjęcia piszczą jak mogę to wyeliminować? Może hamulce trzeba najpierw dotrzeć? A może coś wymienić czy wyregulować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Mnie uczono, że jak coś w rowerze piszczy, to trzeba to nasmarować. Spróbuj, może pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanKellyswhip Napisano 26 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca Co nasmarować? Hamulec działa dobrze Pisk jest między tarczą hamulcową a klockami to można odtłuscić a nie nasmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Widzisz, zdrowy rozsądek pomógł dotrzeć do rozwiązania. Sprawa jest prosta, najpierw się upewniasz, że to nie są metaliczne klocki bo może tak mają, szczególnie, że piszczące organiczne zazwyczaj przy okazji hamują słabo albo wcale. Sprawdzić dokładnie czy poustawiane jest wszystko prosto. Jeśli nadal chcesz walczyć to czyścisz i odtłuszczasz tarcze i klocki. Klocki można jeszcze wypalić nasączyć np. benzyną ekstrakcyjną i podpalić (błagam z głową, żebyś nie skończył na YT albo na TVN24). Potem szlifnąć tarcze i klocki papierem takim p400 i wyczyścić ipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Jeżeli to wysoki, metaliczny dźwięk, to prawie na pewno naturalne odgłosy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Dużo masz przejechane? Przód i tył piszczy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Odtluscic, dotrzec. Sa specjalne pianki do tarcz. Popatrz w sklepach dla motorow/motocykli. Po za tym, piszcza tylko prz hamowaniu. Dach wprawdzie przecieka, ale tylko wtedy gdy pada deszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Przede wszystkim: 7 godzin temu, RayanKellyswhip napisał: zakupiłem nowy rower ...więc migiem do sklepu i niech oni się martwią skutecznym rozwiązaniem problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca W sumie racja, jak zapłaciłeś to za rower bez pisków, niech się sprzedawca martwi. Może piszczą kiepskie klocki, a może masz wyciek płynu i jak chcesz korzystać z gwarancji to sam nie grzeb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi