J67 Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Witam. Jest już wprawdzie temat o sportach tej marki, ale koledzy piszą chyba o czymś innym. Sięgnąłem na tak wysoką półkę, bo potrzebowałem na szybko suportu o nietypowej długości osi i wówczas tylko taki był dostępny. Nie polecam. Omijajcie szerokim łukiem. Oczywiście da się kupić jeszcze gorsze, ale nie za takie pieniądze. Użytkowałem nieco ponad rok, z tego w najtrudniejszym okresie (grudzień, styczeń) nie jeździłem, bo miałem złamaną rękę. Po przejechaniu (szacunkowo) 7-8 kkm dostał luzu. Po zakupie nowego, tym razem już tańszego - wykręciłem Tokena, co nie było łatwe. Gwint został fabrycznie posmarowany jakimś klejem. Na łożyskach nie było luzu, chociaż zardzewiały i nie obracały się płynnie. Luz był na prawej korbie, chociaż jest jeszcze dobra. Po prostu za mały kwadrat zrobili . Luz był również między lewą miską, a łożyskiem. Ten suport ma taki gadżet: zabezpieczenie przed zbyt mocnym dokręceniem misek. To te czerwone pierścienie. Na początku było to jakoś spasowane, ale potem się wytłukło Nie dałem rady tego sfotografować, ale w realu (przez lupę i przy dobrym oświetleniu) widać, że uszczelnienie łożyska jest żadne. Jest szczelina i widać przez nią zardzewiałe kulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi