moose_etc Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Drodzy i mili! :) Jakie siodełko byłoby odpowiednie do fitnessa - trek FX 7.4 dla baby? Oryginalne chyba jest męskie, a w każdym razie źle dobrane, bo nie wytrzymuję na nim 10 minut :P Kompletnie nie wiem jak się zabrać do tematu, nigdy nie kupowałam siodła thx from the mountain za wszelkie rady! pozdrowienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca (edytowane) Zmierz rozstaw kości kulszowych, dodaj 3 cm i kup WTB o szerokości jaka Ci wyszła. Od tego możesz zacząć. Bontrager chyba oferuje możliwość przetestowania, ale to musisz doczytać. Edytowane 26 Czerwca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca polecam SELLE ITALIA SLR Boost Lady Superflow TM tylko że cena wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 26 Czerwca Udostępnij Napisano 26 Czerwca Jeśli kupowałaś Treka w sklepie stacjonarnym to wróć tam i poproś o pomiar kości. Trek jest właścicielem marki Bontrager a oni mają taki właśnie program, że w ciągu miesiąca od zakupu możesz siodełko wymieniać na inne i testować. Ja tak kupowałem swoje, bo mi na oryginalnym drętwiało to i owo. W sklepie posadzili mnie na takiej matrycy, wyszło z tego, że jestem na granicy dwóch rozmiarów. Najpierw wziąłem szersze, pojeździłem kilka dni, potem założyłem węższe i od razu wiedziałem, że chcę szersze Jestem bardzo zadowolony, na jazdy do 4 godzin w ogóle nie zakładam spodenek z wkładką, chociaż czasami już czuć na kościach kulszowych ucisk. Ale dobre spodenki i można cały dzień jeździć. Do drugiego roweru z marszu dokupiłem takie samo siodełko i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca (edytowane) @spidelli Do 4 godzin to ja lecę bez spodenek w samych slipach z Deca 🤣, a poważniej @moose_etc sprawdź też dla kobiet SPECIALIZED Bridge Comp MIMIC, 155mm Tanio nie jest ale wygodnie. Żona na takim na hardtailu w ub roku 1000km w 10dni na Słowenii - Chorwacji w tym 700km w 8dni w Portugalii (wybrzeże alentejano costa vicentina), głównie szutry, kamienie itp i jest zadowolona. Edytowane 27 Czerwca przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 27 Czerwca Udostępnij Napisano 27 Czerwca Właśnie, żona też ma Bontragera i też zadowolona 👍 Mniejsza o firmę ale zmierz sobie te kości, siodełko kupuje się jak buty - trzeba mierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi